Με τη μέθοδο της "Ντόλι"

Κλωνοποίησαν μαϊμούδες - Πιο κοντά οι επιστήμονες στους ανθρώπους-κλώνους; (Video)

Αυτά τα μαϊμουδάκια, της οικογένειας των μακάκων,  είναι κλωνοποιημένα και γεννήθηκαν σε κινέζικο εργαστήριο βιογενετικής που χρησιμοποιήσε την μέθοδο "μεταφοράς DNA", όπως είχε γίνει και για το γνωστό πρόβατο Ντόλι. 

Ο Ζονγκ-Ζονγκ και ο Χούα-Χούα είναι τα πρώτα "πρωτεύοντα" θηλαστικά που γεννιούνται με αυτή τη διαδικασία και οι επιστήμονες αναρωτιούνται αν έχουν φτάσει κοντά την κλωνοποίηση ανθρώπου. 

Φυσικά πάντα εγείρονται θέματα ηθικής και βιοηθικής αλλά την ίδια ώρα επιχειρήματα για την καταπολέμηση σπάνιων ασθενειών έρχονται να απαντήσουν στους διστακτικούς.

Οι ομοζυγωτοί μακάκοι, με τις μακριές τους ουρές γεννήθηκαν πριν από 8 εβδομάδες και σίγουρα αποτελούν ένα βήμα πιο κοντά την έρευνα για την ανθρώπινη κλωνοποίηση. 

Δείτε το βίντεο με το νέο αυτό "θαύμα" της γενετικής:

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.