«Κόβουν» με το ζόρι την Τουλουπάκη από την εισαγγελία Διαφθοράς

Η Ελένη Τουλουπάκη

Ρύθμιση με την οποία θα αφαιρεθούν οι αρμοδιότητες της εισαγγελέως διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, ετοιμάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί σύμφωνα με πληροφορίες ρύθμιση η οποία θα οδηγήσει στη συγχώνευση της Εισαγγελίας Διαφθοράς και της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος. Κάτι τέτοιο είχε προαναγγείλει άλλωστε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως η συγχώνευση των δύο εισαγγελιών θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς και οικονομικής εγκληματικότητας. 

Δείτε επίσης: Τουλουπάκη για τη διάρρηξη: Θυμίζει «πρακτόρικες» μεθόδους, πήραν μόνο αρχεία και έγγραφα

Προς την κατεύθυνση αυτή, εξάλλου, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, και η σχετική εισήγηση της Διαρκούς Επιστημονικής Επιτροπής για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων του νέου Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που λειτουργεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, η οποία αποδέχθηκε ομόφωνα σχετική πρόταση στην τελευταία συνεδρίαση της.

Αυτή η ρύθμιση αναμένεται να αποτελέσει την κορύφωση του «πολέμου» κατά της Ελένης Τουλουπάκη που ξεκίνησε από το 2017 ενώ πριν από μερικές ημέρες μπήκαν διαρρήκτες στο σπίτι της με την ίδια, στην κατάθεση που έδωσε στις αστυνομικές αρχές, να κάνει λόγο για «πρακτόρικες» μεθόδους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ελένη Τουλουπάκη ανέφερε ότι το περιστατικό, «θυμίζει πρακτορικές μεθόδους» ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι οι δράστες δεν πήραν πράγματα αξίας, αλλά αφαίρεσαν αρχεία και σημειώσεις που είχε στο αρχείο της. Μάλιστα σύμφωνα με όσα κατέθεσε οι δράστες αφαίρεσαν και ένα μαύρο ντοσιέ που είχε από εκπαιδευτικό σεμινάριο του FBΙ, ενώ οι δράστες φαίνεται ότι έψαχνα για την αλληλογραφία της, τα συμβόλαια του σπιτιού της, τις δανειακές της συμβάσεις.

Η εισαγγελέας Διαφθοράς καταγγέλλει οργανωμένο σχέδιο εις βάρος της για να βρεθούν στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν μελλοντικά από αυτούς, που όλο αυτό το διάστημα, όπως αναφέρει, την έχουν στοχοποιήσει, ενώ δεν αποκλείει και το γεγονός κάποιοι να αποπειραθούν ακόμη και να την εκβιάσουν. Στόχος, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ήταν η έρευνα και η συλλογή στοιχείων για κάθε πτυχή της ζωής της. Μάλιστα, συσχετίζει την όλη προσπάθεια εις βάρος της και με παλιότερα δημοσιεύματα που ανέφεραν πώς απέκτησε το σπίτι της, τα οποία εκείνη δεν θεωρεί άσχετα με την έρευνα για τις φορολογικές της δηλώσεις και για τις δανειακές συμβάσεις της.

Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς όλα αυτά κατά τη γνώμη της σχετίζονται με τις μεγάλες υποθέσεις που έχει διερευνήσει και διερευνά ακόμη και βεβαίως επανέλαβε και την Παρασκευή ότι η διάρρηξη απέβλεπε στο να την απειλήσουν και να την τρομάξουν, ενώ η ίδια νιώθει ότι εισβάλλοντας στον προσωπικό της χώρο κάποιοι της στέλνουν μήνυμα ότι όχι μόνο δεν έχει προστασία, αλλά διαφημίζουν το γεγονός ότι μπορούν να κάνουν οτιδήποτε χωρίς τιμωρία

Η Ελένη Τουλουπάκη στέκεται επίσης στην κατάθεσή της και στο γεγονός ότι το σπίτι της ήταν αφύλακτο. Αν και είχε επανειλημμένα ζητήσει 24ωρη φύλαξη του σπιτιού της, όπως ορίζει ο νόμος, επί της ουσίας ουδέποτε της παρασχέθηκε για όλο τον χρόνο, παρά μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας και συγκεκριμένα από τις 10 μ.μ. έως τις 6 π.μ. Προσθέτει, μάλιστα, ότι κατά το διάστημα που απουσίαζε για τις θερινές διακοπές της δεν υπήρχε καθόλου φύλαξη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.