«Κοιμάμαι έως έξι ώρες τη μέρα»

«Κοιμάμαι έως έξι ώρες τη μέρα»

Τι ευχήθηκε ο πρωθυπουργός να του φέρει το 2020; 

«Περισσότερο ύπνο!», όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε στους πολιτικούς συντάκτες. Ευδιάθετος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του στο Μέτσοβο. «Ξεκουράστηκα πολύ στις γιορτές, έκανα μακρινούς περιπάτους και ποδηλασία. Έχει ωραίες διαδρομές η περιοχή του Μετσόβου» είπε και δήλωσε ότι «απόλαυσα τα καλύτερα παϊδάκια». Παραπονέθηκε όμως ότι του λείπει ύπνος αφού δεν κοιμάται περισσότερο από έξι ώρες την ημέρα. Γι’ αυτό παίρνει έναν σύντομο ύπνο 15 λεπτών το μεσημέρι. Σε παρατήρηση ότι και ο πατέρας του το ίδιο έκανε ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε με χιούμορ: «Ο πατέρας μου δεν κοιμόταν μόνο 15 λεπτά, έβαζε κανονικά πιτζάμες και κοιμόταν για δύο ώρες».

Ο πολυχώρος της «Σχεδίας»

Προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κάνει τη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους στο Musique Café στο Παγκράτι. Και αυτό γιατί ήθελε να στείλει το μήνυμα ότι μπαίνει ακόμη και στο στέκι που έκαναν της μόδας οι συριζαίοι. Τώρα επέλεξε τον πολυχώρο που έχει δημιουργήσει η ομάδα που εκδίδει το περιοδικό δρόμου «Σχεδία», προφανώς για να δείξει κοινωνική ευαισθησία – ένα θέμα που είναι προνομιακό για την Αριστερά. Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε, συνομίλησε και έβγαλε σέλφι με τους εργαζόμενους και τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου, που έχει φτιάξει το μενού και είχε έρθει ειδικά για να υποδεχτεί τον πρωθυπουργό.

Σουβλάκια κατά των νταβατζήδων

Συνεπής καραμανλικός αποδεικνύεται ο Χρήστος Σταϊκούρας. Ο υπουργός Οικονομικών κέρασε σουβλάκια τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο υπουργείο. Ο Doctor όμως δεν είναι λαίμαργος και γι’ αυτό δεν ενδιαφέρεται για τα σουβλάκια και τα πιτόγυρα, αλλά –σαν συνεπής κομμουνιστής παλαιού τύπου– κοιτά ποιος είναι ο ιδιοκτήτης των «μέσων παραγωγής». Εν προκειμένω, όποιος γύρισε ανάποδα τη λαδόκολλα είδε ότι τα σουβλάκια ήρθαν από τον Μπαϊρακτάρη! Ναι, από το μαγαζί που ακόμη και ο Κώστας Καραμανλής θέλει να ξεχάσει ότι πήγε και μίλησε για τους νταβατζήδες!

Δεν θα είναι υποψήφιος

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Παρίσι για ολιγοήμερες οικογενειακές διακοπές, όμως μέσα σε όλα πρέπει να ετοιμάσει και τις εναλλακτικές του λύσεις για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δεν θα δεχτεί να είναι υποψήφιος στην περίπτωση που δεν τον στηρίξει και η ΝΔ.

Ο Πρ. Παυλόπουλος θεωρεί ότι θα είναι αρνητικό για τον θεσμό ο απερχόμενος πρόεδρος να είναι υποψήφιος αν και γνωρίζει ότι εξαιτίας των κομματικών συσχετισμών και συμφωνιών δεν θα εκλεγεί και φέρεται να έχει ενημερώσει τον Αλ. Τσίπρα.

Και τα Eurofighter του Σημίτη;

Δώρα προσφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ντόναλντ Τραμπ στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, μπας και πείσει τον Αμερικανό πρόεδρο να ζητήσει από τον Ερντογάν να μην πιέζει την ελληνική κυβέρνηση. Το δώρο που υπόσχεται ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο των ΗΠΑ είναι να αγοράσει η Ελλάδα τα πέμπτης γενιάς αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη F-35. Το πρόβλημα του Κυρ. Μητσοτάκη είναι ότι η Ελλάδα έχει αποφασίσει ποια πέμπτης γενιάς αεροσκάφη θα αγοράσει και αυτά δεν είναι αμερικανικά.

Υπάρχει απόφαση του ΚΥΣΕΑ

από το 1999 που προβλέπει την αγορά 90 Eurofighter! Η απόφαση λήφθηκε επί κυβέρνησης Σημίτη, με τον Ακη Τσοχατζόπουλο στο Πεντάγωνο και τον Γιάννο Παπαντωνίου στο υπουργείο Οικονομικών. Επομένως, αν ο Κυρ. Μητσοτάκης ήθελε να κάνει πραγματικό δώρο στον Τραμπ και να μην πουλά στους Αμερικανούς χάντρες και καθρεφτάκια, θα έπρεπε προτού πάει στις ΗΠΑ να αλλάξει την απόφαση του ΚΥΣΕΑ! Εκεί όμως θα έβλεπε όχι τόσο τη δυσφορία του Κώστα Σημίτη όσο, κυρίως, πόσα γερμανικά απίδια πιάνει ο σάκος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter