Κοινή ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ για ΔΟΛ: «Απαράδεκτη η στάση των τραπεζών»

Κοινή ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ για ΔΟΛ: «Απαράδεκτη η στάση των τραπεζών»

Κοινή ανακοίνωση για την ενέργεια των τραπεζών να προσφύγουν δικαστικά ζητώντας από τη Δικαιοσύνη να μην καταβάλουν οι εκκαθαριστές τη νόμιμη αποζημίωση στους συναδέλφους απολυμένους του ΔΟΛ, εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ, η ΕΠΗΕΑ και η ΕΣΠΗΤ.

Στην ανακοίνωσή τους χαρακτηρίζουν «απαράδεκτη, αχαρακτήριστη και αντεργατική η στάση τους».

«Οι αποζημιώσεις των συναδέλφων μας αλλά και κάθε εργαζόμενου είναι αδιαπραγμάτευτες και είναι αυτονόητο ότι θα παρέμβουμε με κάθε νόμιμο τρόπο για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους», καταλήγουν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων καταγγέλλουν απερίφραστα την ανάλγητη ενέργεια των Τραπεζών να προσφύγουν δικαστικά ζητώντας από τη Δικαιοσύνη να μην καταβάλουν οι εκκαθαριστές τη νόμιμη αποζημίωση στους συναδέλφους απολυμένους του ΔΟΛ. Οι διοικήσεις των Τραπεζών συνεχίζουν να κάνουν επίδειξη της σκληρότητας και της αντεργατικότητάς τους έναντι των εργαζομένων.

Αλήθεια, ποια θα ήταν η αξία κατά την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ, εάν οι συνάδελφοι, καταβάλλοντας τεράστιο προσωπικό κόστος καθώς εργάζονταν για μήνες απλήρωτοι, δεν παρέμεναν στις επάλξεις; Επέτρεψαν έτσι τη συνέχιση της κυκλοφορίας των φύλλων και απέτρεψαν την απαξίωση του ιστορικού Συγκροτήματος. Οι συνάδελφοι παρέμειναν όρθιοι μέχρι την τελευταία στιγμή και από τη στάση τους έχουν επωφεληθεί και οι Τράπεζες. Είναι, επομένως, απαράδεκτη, αχαρακτήριστη και αντεργατική η στάση τους. Οι αποζημιώσεις των συναδέλφων μας αλλά και κάθε εργαζόμενου είναι αδιαπραγμάτευτες και είναι αυτονόητο ότι θα παρέμβουμε με κάθε νόμιμο τρόπο για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter