“Κοινή γραμμή” Πεκίνου – Μόσχας για το Κορεατικό

“Κοινή γραμμή” Πεκίνου – Μόσχας για το Κορεατικό

Να διατηρήσουν επικοινωνία συμφώνησαν Κίνα και Ρωσία, ενώ η Ιαπωνία ανησυχεί σφόδρα

Η Κίνα και η Ρωσία διακήρυξαν σήμερα ότι θα διατηρήσουν ένα στενό πλαίσιο επικοινωνίας σχετικά με τις εξελίξεις στην Κορεατική Χερσόνησο, τονίζοντας ότι οι απόψεις τους συγκλίνουν σε μεγάλο βαθμό για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο Κινέζος υπουργός των Εξωτερικών, Γουάνγκ Γι και ο Ρώσος ομόλογός του, Σεργκέι Λαβρόφ είχαν μια εκτενή ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Κορεατική Χερσόνησο και ειδικά για τη νέα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Η συνάντηση των δύο υπουργών έγινε στο περιθώριο της Συνόδου της Ένωσης Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, Μανίλα.

Η Ιαπωνία

Το υπουργείο των Εξωτερικών της Ιαπωνίας δήλωσε μέσω του εκπροσώπου του, ότι τώρα δεν είναι ώρα για διάλογο με την Βόρεια Κορέα, αλλά ώρα κλιμάκωσης της άσκησης αποτελεσματικής πίεσης.

Παράλληλα, εκφράζεται η ανησυχία που επικρατεί στο Τόκιο, για την οικοδόμηση από την Κίνα “φυλακίων μεγάλης κλίμακας” στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter