«Κοινή Αντιπολεμική Δήλωση»: 9 οργανώσεις της Αριστεράς καλούν σε υπογραφή του κειμένου

«Κοινή Αντιπολεμική Δήλωση»: 9 οργανώσεις της Αριστεράς καλούν σε υπογραφή του κειμένου

Η κοινή αντιπολεμική δήλωση οργανώσεων της Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΠΟ, ΔΕΑ, ΕΚΚΕ, «Κόκκινο Νήμα», ΝΑΡ, Ξεκίνημα, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος) που παρουσιάστηκε με εκδήλωση στο ΙΛΙΟΝ Plus στις 19 Απρίλη, συγκεντρώνει υπογραφές στήριξης αγωνιστών και αγωνιστριών του κινήματος και της Αριστεράς. Παρουσιάζουμε το κείμενο με τις πρώτες 129 υπογραφές (η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται).

ΑΝΤΙ­ΠΟ­ΛΕ­ΜΙ­ΚΗ ΔΗ­ΛΩ­ΣΗ

ΌΧΙ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕ­ΡΙΑ­ΛΙ­ΣΤΙ­ΚΟΥΣ ΑΝΤΑ­ΓΩ­ΝΙ­ΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟ­ΛΕ­ΜΟΥΣ

ΚΑΜΙΑ ΕΛ­ΛΗ­ΝΙ­ΚΉ ΕΜΠΛΟ­ΚΉ ΣΤΑ ΣΧΈ­ΔΙΑ ΗΠΑ-ΝΑ­ΤΟ ΕΕ

ΑΓΩ­ΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕ­ΡΑ­ΣΠΙ­ΣΗ ΤΗΣ ΕΙ­ΡΗ­ΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕ­ΡΑ­ΣΠΙ­ΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪ­ΚΩΝ ΑΝΑ­ΓΚΩΝ ΕΝΑ­ΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑ­ΓΩ­ΝΙ­ΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙ­ΘΕ­ΣΗ ΤΟΥ ΚΕ­ΦΑ­ΛΑΙΟΥ –

1.Η επί­θε­ση της Ρω­σί­ας στην Ου­κρα­νία απο­τε­λείένα με­γά­λο βήμα κλι­μά­κω­σης του αντα­γω­νι­σμού με­τα­ξύ ΗΠΑ/ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρω­σί­ας – Κίνας, μια ιστο­ρι­κή πράξη που σπρώ­χνει πα­ρα­πέ­ρα την αν­θρω­πό­τη­τα σε μια εποχή ανοι­κτών πο­λε­μι­κών συ­γκρού­σε­ων για τα συμ­φέ­ρο­ντα του κε­φα­λαί­ου.Η προ­σπά­θεια­αι­τιο­λό­γη­σης της ρω­σι­κής ει­σβο­λής με την«απο­να­ζι­στι­κο­ποί­η­ση»της Ου­κρα­νί­α­ςή την «προ­στα­σία των λαών των «Λαϊ­κών Δη­μο­κρα­τιών»του Ντον­μπάς από τους ου­κρα­νούς φα­σί­στες»,δεν μπο­ρεί να κρύ­ψει πως απο­σκο­πεί στην προ­ώ­θη­ση των συμ­φε­ρό­ντων του ρω­σι­κού κα­πι­τα­λι­σμού στην πε­ριο­χή της Ου­κρα­νί­ας και ευ­ρύ­τε­ρα, με όχημα την ανα­βί­ω­ση του με­γα­λο­ρώ­σι­κου εθνι­κι­σμού και ση­μεί­ο­στή­ρι­ξης τον αντι­κομ­μου­νι­σμό.

2.Κα­θο­ρι­στι­κές ευ­θύ­νες για την εξέ­λι­ξη φέρ­νουν οι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ που όλα τα τε­λευ­ταία χρό­νια με επι­θε­τι­κά σχέ­δια προ­ω­θούν:την­πε­ρι­κύ­κλω­ση της Ρω­σί­ας άμεσα με την εί­σο­δο στο ΝΑΤΟ όλων των ανα­το­λι­κών χωρών, όπως και της Κίνας,την έντα­ξη στο ΝΑΤΟ της Ου­κρα­νί­ας, την ενί­σχυ­ση του ρόλου των φα­σι­στι­κών συμ­μο­ριών («Δε­ξιός Το­μέ­ας», Τάγμα Αζόφκ.λπ.) που επε­δί­ω­καν εθνο­κά­θαρ­ση στην Ου­κρα­νία,την θέση εκτός Νόμου των­κομ­μά­των με αρι­στε­ρό, ερ­γα­τι­κό και κομ­μου­νι­στι­κό προ­σα­να­το­λι­σμό, την δο­λο­φο­νία δε­κά­δων ερ­γα­ζό­με­νων κατά τον εμπρη­σμό του κτη­ρί­ου των συν­δι­κά­των στην Οδησ­σό, την αθέ­τη­ση της συμ­φω­νί­ας του Μινσκ.

Οι ΗΠΑ έχουν δεί­ξει πως δεν θα δι­στά­σουν­να χρη­σι­μο­ποι­ή­σουν την ευ­ρεία πο­λε­μι­κή τους υπε­ρο­πλία για να αντι­σταθ­μί­σουν την σχε­τι­κή οι­κο­νο­μι­κή τους υπο­χώ­ρη­ση στον πα­γκό­σμιο αντα­γω­νι­σμό.

Οι κα­ταγ­γε­λί­ες των ΗΠΑ και των κρα­τών μελών της ΕΕ είναι τε­λεί­ως υπο­κρι­τι­κές. Δεν ξε­χνά­με ότιαυτές είναι οι δυ­νά­μεις που βομ­βάρ­δι­σαν την Γιου­γκο­σλα­βία βυ­θί­ζο­ντας στο αίμα τα Βαλ­κά­νια, που ει­σέ­βαλ­λαν στο Ιράκ και σε τόσες χώρες, που φού­σκω­σαν τα αντι­δρα­στι­κά και εθνι­κι­στι­κά πανιά του κα­θε­στώ­τος της Ου­κρα­νί­ας, που έχουν γε­μί­σει χού­ντες και επεμ­βά­σεις όλο τον πλα­νή­τη!! Δεν ξε­χνά­με­τη δο­λο­φο­νι­κή πο­λι­τι­κή στρα­τιω­τι­κή επέμ­βα­ση των ΗΠΑ στο πλευ­ρό της αστι­κής τάξης ενά­ντια στο λαϊκό επα­να­στα­τι­κό κί­νη­μα στη χώρα μας και τη στή­ρι­ξη της χού­ντας από ΗΠΑ-ΝΑ­ΤΟ! Ξέ­ρου­με τον βρώ­μι­κο ιμπε­ρια­λι­στι­κό ρόλο τους.

3.Για τα λαϊκά στρώ­μα­τα στην χώρα μας οι κίν­δυ­νοι με­γα­λώ­νουν. Η κυ­βέρ­νη­ση της ΝΔ έσπευ­σε να εμπλα­κεί στον πό­λε­μο στέλ­νο­ντας στρα­τιω­τι­κό υλικό στην Ου­κρα­νία και αναγ­γέλ­λο­ντας ακόμα βα­θύ­τε­ρη εμπλο­κή.Συ­ντάσ­σε­ται πλή­ρως με την βρώ­μι­κη προ­πα­γάν­δα ΗΠΑ-ΕΕ.Βά­σεις, λι­μά­νια, θά­λασ­σα και αέρας πα­ρα­δί­δο­νται στα σχέ­δια των ΗΠΑ-ΝΑ­ΤΟ.Η με­τα­τρο­πή της Αλε­ξαν­δρού­πο­λης σε κόμβο για την επί­θε­ση του ΝΑΤΟ προς βορρά, η αξιο­ποί­η­ση της στρα­τη­γι­κής βάσης της Σού­δας, η ολο­έ­να και πιο έντο­νη στρα­τιω­τι­κή εμπλο­κή, δυ­να­μώ­νουν τους κιν­δύ­νους. Είναι απο­τέ­λε­σμα του δόγ­μα­τος «ανή­κο­μεν εις την Δύσιν» που σή­με­ρα πε­ρι­λαμ­βά­νει την «στρα­τη­γι­κή σχέση με τις ΗΠΑ» που οι­κο­δό­μη­σε η κυ­βέρ­νη­ση του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ και ανα­βάθ­μι­σε πε­ραι­τέ­ρω η κυ­βέρ­νη­ση της ΝΔ με την επ’ αό­ρι­στον πα­ρα­μο­νή των βά­σε­ων, τον αντι­δρα­στι­κό «άξονα» με το Ισ­ρα­ήλ και την Αί­γυ­πτο,την «ελ­λη­νο­γαλ­λι­κή συμ­φω­νία» που προ­βλέ­πει μέχρι και απο­στο­λή δυ­νά­με­ων στο Σαχέλ, τους δυ­σβά­στα­χτους εξο­πλι­σμούς που κα­θι­στούν την Ελ­λά­δα «πρω­τα­θλή­τρια» σε όλο το ΝΑΤΟ, την ανα­βάθ­μι­ση του μι­λι­τα­ρι­σμού!!

Ο αγώ­νας για να στα­μα­τή­σει κάθε εμπλο­κή, το κλεί­σι­μο των βά­σε­ων,η απο­χώ­ρη­ση από το ΝΑΤΟ, η κα­τάρ­γη­ση των εξο­πλι­στι­κών προ­γραμ­μά­των απο­κτούν ζω­τι­κή ση­μα­σία για την επι­βί­ω­ση του λαού!.

4.Ταυ­τό­χρο­να οι με­γά­λες επι­χει­ρή­σεις στην ενέρ­γεια, το εμπό­ριο και αλλού αξιο­ποιούν τον πό­λε­μο στην Ου­κρα­νία για να κερ­δο­σκο­πή­σουν ασύ­στο­λα. Η πρω­το­φα­νέ­ρω­τη ακρί­βεια οδη­γεί τον λαό σε από­γνω­ση, η φτώ­χια εξα­πλώ­νε­ται. Η αστι­κή τάξη και η κυ­βέρ­νη­ση της ΝΔ επι­τί­θε­νται­στα ερ­γα­τι­κά λαϊκά δι­καιώ­μα­τα και τις ελευ­θε­ρί­ες, βα­θαί­νουν την εκ­με­τάλ­λευ­ση. Οι ερ­γα­ζό­με­νοι με την πάλη τους πρέ­πει να ανα­τρέ­ψουν αυτή την πο­ρεία.

5. Η κλι­μά­κω­ση του πο­λέ­μου φέρ­νει θά­να­το, φτώ­χια, προ­σφυ­γιά, μίσος και εθνι­κι­σμούς.. Στε­κό­μα­στε στο πλευ­ρό του ου­κρα­νι­κού λαού που δέ­χε­ται επί­θε­ση και στο ρώ­σι­κο λαό που υφί­στα­ται τις συ­νέ­πειες του πο­λέ­μου. Εκ­φρά­ζου­με την αμέ­ρι­στη αλ­λη­λεγ­γύη μα­ςστα εκα­τομ­μύ­ρια ου­κρα­νούς πρό­σφυ­γες. Κα­ταγ­γέλ­λου­με την υπο­κρι­σία της κυ­βέρ­νη­σης και της ΕΕ που χω­ρί­ζει τους πρό­σφυ­γες σε «κα­λούς» και «κα­κούς».

Εί­μα­στε αλ­λη­λέγ­γυοι, στους ου­κρα­νούς αρι­στε­ρούς, κομ­μου­νι­στές και άλ­λους αγω­νι­στές που υφί­στα­νται τις διώ­ξεις και την ακρο­δε­ξιά τρο­μο­κρα­τία. Στε­κό­μα­στε στο πλευ­ρό των ηρω­ι­κών αντι­πο­λε­μι­κών δια­δη­λω­τών στη Ρωσία, παρά τις διώ­ξεις και την τρο­μο­κρα­τία από την ρώ­σι­κη κυ­βέρ­νη­ση, στο πλευ­ρό του αντι­πο­λε­μι­κού-αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κού κι­νή­μα­τος, στο πλάι όσων στέ­κο­νται με διε­θνι­στι­κό τρόπο ενά­ντια στα εθνι­κι­στι­κά μίση.

Εί­μα­στε ρι­ζι­κά αντί­θε­τοι στο απα­ρά­δε­κτο κλίμα μα­καρ­θι­σμού ενά­ντια στον ρώ­σι­κο πο­λι­τι­σμό, την απο­πο­μπή καλ­λι­τε­χνών και αθλη­τών, την καλ­λιέρ­γεια του εθνι­κι­σμού και του μί­σους.

6. Οι λαοί δεν έχουν τί­πο­τα να χω­ρί­σουν!! Δεν έχουν τί­πο­τα να κερ­δί­σουν από τον ιμπε­ρια­λι­στι­κό αντα­γω­νι­σμό.Η ανε­ξάρ­τη­τη πάλη των ερ­γα­ζο­μέ­νων και των­λα­ών, ένα ισχυ­ρό πλατύ αντι­πο­λε­μι­κό αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κό-αντι­κα­πι­τα­λι­στι­κό κί­νη­μα ενά­ντια στους αστι­κούς αντα­γω­νι­σμούς, την πο­λε­μι­κή προ­ε­τοι­μα­σία, τον ρα­τσι­σμό και τον εθνι­κι­σμό, ενά­ντια στον πο­λι­τι­κό αυ­ταρ­χι­σμό που εντεί­νε­ται και γε­νι­κεύ­ε­ται, είναι επι­τα­κτι­κά ανα­γκαίο ει­δι­κά στην πε­ριο­χή μας που εκ­δη­λώ­νε­ται ο επι­κίν­δυ­νος αντα­γω­νι­σμός των αστι­κών τά­ξε­ων Ελ­λά­δας και Τουρ­κί­ας, στο πλαί­σιο των ιμπε­ρια­λι­στι­κών σχε­δί­ων και σε βάρος των λαών και στις δύο όχθες του Αι­γαί­ου.

Μόνο με την­διαρ­κή πάληενά­ντια στον πό­λε­μο και την φτώ­χια,για αυ­ξή­σεις στους μι­σθούς/συ­ντά­ξεις, για να δο­θούν χρή­μα­τα σε παι­δεία, υγεία και κοι­νω­νι­κή ασφά­λι­ση,για την κα­τα­πο­λέ­μη­ση της ακρί­βειας ενά­ντια στην «δική μας» αστι­κή τάξη και την κυ­βέρ­νη­ση της ΝΔ, που επι­τί­θε­νται στους ερ­γα­ζό­με­νους, που συ­ντάσ­σο­νται με την τυ­χο­διω­κτι­κή και πο­λε­μο­κά­πη­λη πο­λι­τι­κή των ΗΠΑ-ΝΑ­ΤΟ,μπο­ρούν οι ερ­γα­ζό­με­νοι να κα­τα­κτή­σουν την ει­ρή­νη και τη ζωή που τους αξί­ζει.

Να στα­μα­τή­σουν αμέ­σως οι πο­λε­μι­κές επι­χει­ρή­σεις στην Ου­κρα­νία. Έξω Ρωσία – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ από την Ου­κρα­νία.
Καμιά εμπλο­κή της Ελ­λά­δας στον πό­λε­μο στην Ου­κρα­νία. Με τον αγώνα μας θα μπλο­κά­ρου­με την μη­χα­νή του πο­λέ­μου
Έξω οι βά­σεις, όχι στην με­τα­τρο­πή της Αλε­ξαν­δρού­πο­λης σε ΝΑ­ΤΟϊ­κό προ­γε­φύ­ρω­μα.Έξω η Ελ­λά­δα από το ΝΑΤΟ.Διά­λυ­ση όλων των στρα­τιω­τι­κών σχη­μα­τι­σμών. Όχι στους εξο­πλι­σμούς.
Όχι στην ευ­ρω­παϊ­κή δύ­να­μη τα­χεί­ας επέμ­βα­σης και τον ευ­ρω-στρα­τό.
Ανοι­χτά σύ­νο­ρα, άσυλο και στέγη στους πρό­σφυ­γες από την Ου­κρα­νία και σε κάθε πρό­σφυ­γα. Να κα­ταρ­γη­θούν οι αντι­προ­σφυ­γι­κέ­ςευ­ρω­παι­κές συμ­φω­νί­ες και η Frontex

Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται στο email: pes.oxi.ston.polemo@gmail.com

Υπογράφουν:
1. Αγαπητός Θανάσης Περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με την “ΑΝΤΑΡΣΊΑ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΉ ΑΡΙΣΤΕΡΆ στην Κ. Μακεδονία “
2. Αθανασίου Μανώλης πρόεδρος συνδέσμου εργαζομένων ΑΣΠΡΟΦΟΣ
3. Αθανασοπούλου – Βαφειάδου Αντωνία Δημοτική Σύμβουλος Περιστερίου
4. Ανδρικόπουλος Χρήστος, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος
5. Ανδριώτης Κυριάκος, εκπαιδευτικός, πρόεδρος ΣΜΕΘ
6. Αντωνίου Γιώργος, μέλος Αντιπολεμικού Διεθνιστικού Συντονισμού
7. Αποστόλου Γιώργος μέλος ΔΣ σωματείου εργαζομένων στο τουρισμό – επισιτισμό Πάργας
8. Αυγουστάτος Μάριος, γραφίστας, Κίνηση “Απελάστε τον Ρατσισμό”
9. Βαγενάς Χρήστος, Οργανωτικός Γραμματέας ΠΟΠΟΚΠ
10. Βαλσάμης Σταύρος δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού
11. Βαρδουνιώτης Γιάννης μέλος ΔΣ Β΄ΕΛΜΕ Πειραιά
12. Βαφειάδου Ελένη, Δ.Σ. ΣΑΔΑΣ Αττικής και Αντιπροσωπεία ΤΕΕ
13. Βλαχομήτρος Δημήτριος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Θέρμης
14. Γαϊτάνη Γιάννα, Συνέλευση Γυναικών 8 Μάρτη
15. Γαλατάς Ζώης, περιφερειακός σύμβουλος της «Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο» στην Περιφέρεια Ηπείρου και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων.
16. Γιαννούλια Κατερίνα, μέλος ΔΣ Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΓΔΥ), μέλος ΔΣ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ)
17. Γκεμιτζόγλου Δήμητρα, μέλος Αριστερής Ανατρεπτικής Δημοτικής Κίνησης Καλλιθέας Μια Πόλη στο Δρόμο.
18. Γκόβας Δημήτρης. Συνδικαλιστής στους Βιβλιοϋπάλληλους, μέλος ΣΥΒΧΨΑ
19. Γκιώργκας Δημήτρης, αντιπρόεδρος Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων στην Retail World Α.Ε. – Καταστήματα Public
20. Δελασούδας Ιάκωβος, ερευνητής, πρόεδρος ΣΕΡΕΤΕ Αχαϊας
21. Δέση Λούκα Χριστίνη. μέλος ΔΣ ΣΜΤ
22. Δημακίδης Γιώργος, μέλος της ΔΕ του Παν. Σωματείου Εργαζομένων Vantage Tower
23. Δημητρακοπούλου Βάλια, Φοιτήτρια Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ
24. Δινοπούλου Βαγγελίτσα Προέδρος ΣΕΠΕ Ηρώ Κωνσταντοπούλου (Α. Λιοσια..)
25. Ζαγκλαβάρα Ισαβέλλα μέλος ΔΣ Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
26. Ζάκας Χρήστος, μισθωτός φαρμακοποιός μέλος της ΟΚΔΕ, Ιωάννινα
27. Θάνου Ειρήνη. πρόεδρος πανελλαδικού σωματείου έρευνας
28. Θεοδωροπούλου Σοφία, μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων Victus Networks
29. Θεοχαροπούλου Κωνσταντίνα. γραμματέας ΔΣ ΣΕΦΚ
30. Καββαδάς Διονύσιος μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Πρέβεζας
31. Καλιαμπάκος Σωτήρης Ιατρικός Σύλλογος Αθηνων
32. Καλοϊδας Σοφοκλης, μέλος Αντιπολεμικού Διεθνιστικού Συντονισμού
33. Καλουδάς Χρήστος, φοιτητής ημμυ απθ
34. Καπετανακη Γαρυφαλλια, μελος του ΣΕΦΚ, του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέλος ΕΚΚΕ
35. Καραβάς Αντώνης, γιατρός Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης, συνδικαλιστής σε ΕΙΝΑΠ-ΟΕΝΓΕ με το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή
36. Καράμπαλη Κυριακή, φοιτήτρια Πανεπιστημίου Χανίων
37. Καρασαρλίδου Σοφία μέλος του Ζ΄ ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης
38. Καρμοίρης Νίκος, Φοιτητής Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ
39. Καρύδης Μάρκος, υπαλληλος εστίασης, μέλος ΔΣ ΣΕΤΕΠΕ
40. Κατσαράκη Θεοδώρα, φοιτήτρια Φυσικό ΕΚΠΑ
41. Κάτσαρης Παναγιώτης Περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου με την “ΑΝΤΑΡΣΙΑ στο Μωριά – – Συμπόρευση για την Ανατροπή”
42. Κατσιαμπούρα Γιάννα. Γεν. Γραμματέας Συλλόγου Διδασκόντων Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου
43. Κεφαλάς Βασίλης, διανομέας στην efood, μέλος ΔΣ ΣΕΤΕΠΕ
44. Κοντομηνας Διονύσης, δικηγόρος
45. Κοσίνας Χρήστος. Πρόεδρος Σωματείου Ερευνητών (παράρτημα Πάτρας)
46. Κοσμάς Πάνος, δημοσιογράφος, εφημερίδα “Κόκκινο Νήμα”
47. Κοσμοπούλου Ολγα. Νοσοκομείο Νίκαιας
48. Κούρκουλας Θανάσης, εκπαιδευτικός Γ ΕΛΜΕ Αθήνας, ΠΟ Κόκκινο Νήμα
49. Κουρτέσης Βασίλης μέλος Γενικής Συνέλευσης αντιπροσώπων Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας
50. Κούτρα Κωνσταντίνα, μέλος Ανυπόταχτου Μαθητή, Αθήνα
51. Κουτσός Παναγιώτης, Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Ιωνίας Αττικής
52. Κουτσούμπα Δέσποινα, Περιφερειακή Σύμβουλος με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική
53. Κρασάκης Νίκος μέλος ΣΜΤ, Π.Ε. ΝΑΡ , ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
54. Κρεασίδης Γιώργος . Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
55. Κτιστάκης Μάνος, Πρόεδρος του Συλλόγου Ερευνητών/τριών και Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου (ΣΕΕΕΗ)
56. Κυπριώτης Λάμπρος. ΔΣ Ένωσης Λογιστών Αττικής/ Μέλος Πανελληνιας Ομοσπονάιας Λογιστών
57. Κυριακόπουλος Μάνθος μέλος ΔΣ ΔΟΕ
58. Κωστόγιαννης Ταξιάρχης δημοτικός; σύμβουλος δήμου Πρέβεζας
59. Λάζου Έφη πρόεδρος ΔΣ ΣΕΠΕ Ζακύνθου «Διονύσιος Σολωμός»
60. Λεριάς Θωμάς, μηχανολόγος-μηχανικός, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ)
61. Λιγάσης Βαγγέλης, εκπρόσωπος σωματείου εργαζομένων ΓΝΘ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» στην ΕΔΟΘ
62. Λιόντος Βασίλης . ΕΛΜΕ Χανίων, ΓΣ ΑΔΕΔΥ
63. Λίτος Βασίλης, φοιτητής ΑΣΟΕΕ
64. Λοΐζος Ηλίας, Περιφερειακός Σύμβουλος με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική – Περιφέρεια Αττικής
65. Λουσιώτης Νίκος εκπρόσωπος φαρμακοποιών νομού Πέλλας στον ΠΦΣ
66. Λυμπέρης Βασίλης, οικοδόμος-αγρότης, Μεσσηνία
67. Μανάβης Νίκος – Περιφερειακός Σύμβουλος στο Βόρειο Αιγαίο με την Ανταρσία στο Αιγαίο.
68. Μανίκας Σταύρος. ΔΣ του ΕΚΑ, ΔΣ Συνδικάτο Εργαζομένων Ο.Α.Σ.Α
69. Μαρκάτος Ιάσονας, φοιτητής ΕΜΠ
70. Ματθαιάκης Γιώργος, ελεύθερος επαγγελματίας, Ηράκλειο Κρήτης
71. Μικρώνης-Λουτζης Αχιλλέας, συνδικαλιστής φοιτητής μέλος της Σοσιαλιστικής Σπουδαστικής Πάλης, Πάτρα
72. Μιλτσακάκης Μιχάλης δημοτικός σύμβουλος Καισαριανής με την Ανυπόταχτη Καισαριανή- Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση
73. Μπαχτή Άννα . Ε ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, Π.Ε. ΝΑΡ , ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
74. Μπικάκη Μαρία, συντ. τραπεζοϋπάλληλος, δημοτική σύμβουλος Βύρωνα
75. Μπόλαρη Μαρία, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ)
76. Μπερίτσης Βασίλης γραμματέας συλλόγου ΑΜΕΑ Ιλίου
77. Νάνος Βαγγέλης . ΔΣ Σωμ. Γεωπόνων Ιδ. Υπαλλήλων – ΔΣ Εργ.Κέν. Πρέβεζας
78. Νέζου Λίνα, νέα εργαζόμενη στα τρόφιμα-ποτά-γαλακτομικά, Γιάννενα
79. Νίκα Γεωργία Δημοτικός Σύμβουλος Αγ.Αναργυρων Καματερού
80. Νταβανέλος Αντώνης, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ)
81. Ξιφαρά Μαρία, μέλος Δ.Σ. συλλόγου εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα.
82. Ορταντζόγλου Γιώργος, πρόεδρος εργαζομένων Δήμου Νεας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας
83. Πάλλιου Χριστίνα, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος
84. Πανούσης Λυμπέρης Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα (ΑΠΟ)
85. Παπαγεωργίου Έλενα, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
86. Παπαδοπούλος Σοφρώνης (υπευθυνός εκδόσεων Εργατική Πάλη)
87. Παπακώστας Βασίλης, εργαζόμενος, ΠΟ Κόκκινο Νήμα
88. Παπανικολάου Παναγιώτης. ΟΕΝΓΕ
89. Παπατζανή Εύα, μέλος ΔΣ Πανελλαδικού Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα κ την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΣΕΡΕΤΕ)
90. Πατσατζής Θοδωρής, συμβασιούχος ΕΚΠΑ
91. Πέτρου Πάνος, συντακτική επιτροπή εφημερίδας «Εργατική Αριστερά»
92. Πιαγκαλακης Γιωργος περ. Συμβουλος Ανυποτακτη Κρητη
93. Πλούμης Ανδρέας, οικονομολόγος, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΕΚΚΕ
94. Πολιτάκος Κώστας, δημοσιογράφος
95. Ποταμίτης Νίκος πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου
96. Προυσαλίδης Γιώργος . Προέδρος Δ. ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικης
97. Ρίζος Μιχάλης. Πρόεδρος ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
98. Σαμοίλης Γιάννης μέλος ΔΣ ΟΛΜΕ
99. Σαπουνάς Γιώργος μέλος ΔΣ ΣΕΠΕ Αμαρουσίου.
100. Σεργίδου Κατερίνα, Συνέλευση 8 Μάρτη
101. Σηφάκης Κωνσταντίνος (συνδικαλιστής με την CGT, εκλεγμένος στα εστιατόρια Xavier Denamur, Παρίσι)
102. Σιαφάκας Γεώργιος πρόεδρος σωματείου εργαζομένων ΚΤΕΛ Πρέβεζας-οδηγών φορτηγών
103. Σιούλας Παναγιώτης, μέλος του ΔΣ του παραρτήματος του ΣΜΤ Θεσσαλιας, Λάρισα
104. Σιούτης Σπύρος πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας περιφέρειας Ηπείρου
105. Σκεύος Σταύρος, εργαζόμενος στις τηλεπικοινωνίες μέλος της ΟΚΔΕ, Αθήνα
106. Σκορδούλης Κώστας, Σύλλογος Διδασκόντων Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου
107. Σκουφογλου Μάνος, Δ.Σ Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανώτατων Σχολών-Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ)
108. Σκούφογλου Νικόλας, Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”
109. Σμήλιος Ηλίας, δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης με την “ΑΝΥΠΑΚΟΗ”
110. Σμύρνης Ιωάννης, εκπαιδευτικός, γραμματέας ΣΜΕΘ
111. Σταυρακάκης Χρήστος, αρχιτέκτονας-μηχανικός, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ)
112. Σταύρου Βαγγέλης, φοιτητής Νομικής ΔΠΘ
113. Στραβελάκης Νίκος (πανεπιστημιακός)
114. Σύριγγα Πολυξένη, γραμματέας ΔΣ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Θουκυδίδης»
115. Ταλαχουπης Νικος. ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων Λάρισας
116. Τζαμουράνης Δημήτρης. μέλος ΔΣ ΣΜΤ
117. Τζουρντός Χρήστος (Μέλος Σ.Φ.Ε.Α., συγγραφέας)
118. Τόλη Πολίνα. Πρόεδρος ΣΕΠΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
119. Τουλγαριδης Κώστας. ΕΕ ΑΔΕΔΥ
120. Τσολάκης Νίκος, εργαζόμενος μέλος σμτ-Θεσσαλονίκη
121. Υφαντή Ελισάβετ μέλος ΔΣ σωματείου εργαζομένων στο τουρισμό – επισιτισμό Πάργας
122. Φάκαρος Ελισάιος, μέλος ΔΣ ΣΕΠΕ “Αριστοτέλης”
123. Φερραίος Αλέξης, φοιτητής απθ
124. Φραγκούλης Γιάννης πρώην δημοτικός σύμβουλος Νέας Σμύρνης
125. Φραντζέσκου Σίσσυ Αντιπρόεδρος Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
126. Χαμόδρακα Ευτυχία, μέλος ΔΣ σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου «Ασκληπιείο»
127. Χασάπη Σάσα, εκπαιδευτικός, ΕΛΜΕ Πειραιά
128. Χατζηστέλιος Δημήτριος – Ιδιωτικός Υπάλληλος – εκλεγμένος στο ΔΣ του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων Vodafone-Πάναφον
129. Χριστοφορίδης Ηρακλής, εργαζόμενος στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ μέλος της ΟΚΔΕ, Θεσσαλονίκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter