Κοινή διακήρυξη για την εμβάθυνση των σχέσεων Κίνας- Ρωσίας θα υπογράψουν Πούτιν και Τζινπίνγκ

Κοινή διακήρυξη για την εμβάθυνση των σχέσεων Κίνας- Ρωσίας θα υπογράψουν Πούτιν και Τζινπίνγκ

Λεπτομέρειες σχετικά την επερχόμενη συνάντηση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του κινέζου ομολόγου του Σι Τζινπίνγκ, όπου θα συζητήσουν το ουκρανικό ζήτημα και τη συνεργασία σε στρατιωτικούς και τεχνικούς τομείς στην Μόσχα στις 20 Μαρτίου, έφερε στην επιφάνεια το Κρεμλίνο με ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τον διπλωματικό σύμβουλο του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσακόφ, Πούτιν και Τζινπίνγκ θα υπογράψουν «κοινή διακήρυξη για την εμβάθυνση των σχέσεων πλήρους συνεργασίας και στρατηγικής σχέσης που εισέρχονται σε νέα εποχή». Επίσης, οι δύο ηγέτες θα υπογράψουν και ένα δεύτερο κείμενο που αναφέρεται στη ρωσοκινεζική συνεργασία με χρονικό ορίζοντα το 2030, καθώς και δέκα ακόμη συμφωνίες που τελούν υπό επεξεργασία.

Όπως εξήγησεΟυσακόφ η σύγκρουση στην Ουκρανία θα περιλαμβάνεται στην ατζέντα των συνομιλιών τους, προσθέτοντας ότι η Ρωσία «εκτιμά ιδιαίτερα τη μετριοπαθή και ισορροπημένη θέση των Κινέζων ηγετών για το θέμα αυτό», καθώς το Πεκίνο «καταλαβαίνει τις πραγματικές αιτίες της κρίσης αυτής» και η Μόσχα δέχεται θετικά την πρωτοβουλία της Κίνας για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία στη βάση ενός εγγράφου που δημοσιεύτηκε στις 24 του περασμένου Φεβρουαρίου.

Επίσης, οι δύο ηγέτες θα μιλήσουν για συνεργασία στον «στρατιωτικοτεχνικό» τομέα και σε αυτόν της ενέργειας, σύμφωνα με τον Ουσακόφ.

Πηγή: AFP, Bloomberg, CNN

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter