Προστατεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Φρουζή για να μην πέσει στα χέρια Πολάκη;

Προστατεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Φρουζή για να μην πέσει στα χέρια Πολάκη;

Το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή έγινε ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με συνεργασία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ.

Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο σχετικά με το σκάνδαλο Novartis, οι βουλευτές των δύο κομμάτων ψήφισαν υπέρ της εξαίρεσης από αυτήν των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και Παύλου Πολάκη.

Και το ερώτημα που αναδύεται είναι ποιος είναι ο ουσιαστικός λόγος της τόσο μεγάλης επιμονής των βουλευτών των δύο προαναφερθέντων κομμάτων για την εξαίρεση των δύο βουλευτών. να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη η εξέταση του πρώην αντιπροέδρου της Novartis και ίσως του σημαντικότερου μάρτυρα στο τεράστιο αυτό σκάνδαλο Κωνσταντίνου Φρουζή.

Η συγκεκριμένη μεθόδευση από την πλευρά της πλειοψηφίας και ειδικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατάφερε σε πρώτη φάση την καθυστέρηση της εξέτασης. Και ενώ ο Αλέξης Τσίπρας, ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να να αντικαταστήσει τους δύο βουλευτές, η επιτροπή μπαίνει σε αχαρτογράφητα νερά καθώς πουθενά ο νομοθέτης δεν έχει προβλέψει τις περιπτώσεις αυτές.

Το ουσιαστικό στοιχείο της επιμονής αυτής ειδικά του πρωθυπουργού φαίνεται να είναι άλλο. Εκτός της πίεσης της σαμαρικής πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας που δεν επιθυμεί για κανένα λόγο να προχωρήσει η εξέταση για το σκάνδαλο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει και έναν πολύ προσωπικό λόγο. Ο Κ. Φρουζής είναι στενός φίλος του πρωθυπουργού και τον βοήθησε στο μέγιστο βαθμό κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα.

Και στην περίπτωση αυτή για κανέναν λόγο δεν θα ήθελε να πέσει στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως σε αυτά του Παύλου Πολάκη, ο οποίος καθώς έχει διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Υγείας γνωρίζει όλες της μεθοδεύσεις των πολυεθνικών εταιρειών και ειδικά της Novartis στον τομέα του φαρμάκου και του μαύρου χρήματος που διακινήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια σε ιατρούς και όχι μόνο.

Ως καλός φίλος λοιπόν του Φρουζή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει τα πάντα για να μην έρθει πρόσωπο με πρόσωπο το μεγαλοστέλεχος της Novartis με τον Παύλο Πολάκη. Και αυτό ανεξάρτητα των μεθοδεύσεων που χρησιμοποιήσει και των επιπτώσεων που θα έχουν στον κοινοβουλευτικό βίο της χώρας και στην ποιότητα της δημοκρατίας μας. 

Και δυστυχώς το όνομα Μητσοτάκης έχει συνδεθεί ιστορικά με κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα.

Διαβάστε επίσης

«Μύδροι» Πολάκη κατά ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για την Προανακριτική

«Μύλος» στο ΚΙΝΑΛ για τον χειρισμό της υπόθεσης Novartis – Δήλωση Καστανίδη στο documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter