Κοινωνικά πειράματα

Κοινωνικά πειράματα

Παγκόσμια πρωτοτυπία για το πείραμα με το οποίο υποβάλει από χθες Δευτέρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη την ελληνική κοινωνία, με το άνευ προδιαγραφών άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί επανήλθαν μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και του νέου έτους στις τάξεις τους, μια ημέρα με βροχή και κρύο σε αίθουσες με διάπλατα ανοιχτά τα παράθυρα εν μέσω συνεχούς αύξησης των κρουσμάτων της πανδημίας.

Μπορεί τα σχολεία να άνοιξαν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, εκεί όμως οι προδιαγραφές είναι τελείως διαφορετικές. Δεν υπάρχουν τάξεις με 27 μαθητές να στοιβάζονται σε ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα, σε κτίρια ασυντήρητα, χωρίς self test σε μια χώρα με διαλυμένο το ΕΣΥ από την συνειδητή εγκατάλειψη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τρίτη σε κρούσματα ανά εκατομμύριο κατοίκους στην Ευρώπη και έκτη σε θανάτους ασθενών.

Όταν το σύνολο σχεδόν των ιατρών εκτιμά ότι η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία θα εκτινάξει τα κρούσματα τα «άριστα» στελέχη του Κυριάκου, υπουργός Παιδείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, διαλαλούν ότι «τα παιδιά είναι πιο προστατευμένα μέσα στις αίθουσες απ’ ότι έξω από αυτές».

Την ώρα μάλιστα που όχι μόνο τα σχολεία δεν διαθέτουν self test και μάσκες για τους μαθητές, το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό αλλά για αυτά υπάρχει και έλλειψη στα φαρμακεία, από τον «άριστο» επιτελικό συντονισμό της ανέμελης κυβέρνησης.

Και το επικοινωνιακό παραμύθι συνεχίζεται με τον γόνο της οικογένειας Μητσοτάκη, δήμαρχο Αθήνας να μιλάει για πλήρη απολύμανση στα σχολεία της πρωτεύουσας και να επαίρεται για αυτό, όταν ελάχιστα έχουν γίνει πάνω σε αυτό το θέμα.

Το πείραμα στο οποίο επιδίδονται ο Κυριάκος και η παρέα του, για την επίτευξη ανοσίας της αγέλης στον ελληνικό πληθυσμό , όταν έχει το επιτελικό κράτος που υποτίθεται έχει στήσει τα τελευταία δυόμιση χρόνια, οδηγεί μαθηματικά σε πλήρη κατάρρευση του ΕΣΥ με ακόμη περισσότερους διασωληνωμένους ασθενείς αλλά και ακόμη περισσότερους θανάτους.

Ταυτόχρονα με την εξίσου κυβερνητική αδιαφορία για τις εκρηκτικές αυξήσεις στα βασικά προϊόντα που οδηγούν σε φτωχοποίηση όλο και μεγαλύτερο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού, το πείραμα εξελίσσεται σε αγώνα επιβίωσης για τα ελληνικά νοικοκυριά σε χειρότερες συνθήκες από αυτές των αρχών της δεκαετίας του 2010.

Μόνο που ότι σπέρνει κανείς, θερίζει. Και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σπέρνει φόβο και καταστροφή.

Όποιοι τόλμησαν αντίστοιχα κοινωνικά πειράματα πολύ γρήγορα έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους.

Και η υπόκωφη βοή που ήδη ακούγεται όσο πάει και μεγαλώνει!

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter