Κοινός στόχος Μητσοτάκη, Ανδρουλάκη, Ολιγαρχίας: «Να ξεμπερδέψουμε με τον Τσίπρα»

Κοινός στόχος Μητσοτάκη, Ανδρουλάκη, Ολιγαρχίας: «Να ξεμπερδέψουμε με τον Τσίπρα»

Όχι αντί-ΣΥΡΙΖΑ απλά, αλλά αντί-Τσίπρα μέτωπο. Εδώ βαράνε όλα τα σφυριά. Αυτό είχαμε στις προηγούμενες εκλογές αυτό θα έχουμε και στην πορεία προς τις 25 Ιουνίου. «Να ξεμπερδεύουμε με τον Τσίπρα». Αυτός είναι ο στόχος ενός ετερόκλητου συνασπισμού κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων. Βαρόνοι της ενημέρωσης, ισχυρές επιχειρηματικές ελίτ, ΣΕΒ, πάροχοι, πετρελαιάδες, κολεγιάρχες, ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ, τράπεζες και τόσοι άλλοι που βλέπουν να αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς τα υπερκέρδη τους από την κυβερνητική πολιτική. Όλοι αυτοί συσπειρώνονται με όλα σχεδόν τα κόμματα. Σύστημα Μητσοτάκη, ηγεσία Ανδρουλάκη, ηγεσία ΚΚΕ, ΜΕΡΑ 25, Κωνσταντοπούλου, ακροδεξιά μορφώματα. Πρόκειται για πολιτικές ηγεσίες που παρά τις γενικολογίες τους δεν μπορούν να κρύψουν τον μονομέτωπο τους κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι αυτοί συσπειρώνονται σε μία ενιαία «γραμμή»: «Να διώξουμε τον Τσίπρα» μέσα από μία νέα ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το σύστημα εξουσίας αντιλαμβάνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Τσίπρα, θα είναι ένας βολικός ΣΥΡΙΖΑ που σε καμία περίπτωση δεν θα απειλήσει την κυριαρχία της ολιγαρχίας. Αντιλαμβάνονται ότι αν φύγει από την μέση ο Τσίπρας θα έχουμε στην πορεία με μαθηματική ακρίβεια την υλοποίηση της ρήσης του Βορίδη περί στρατηγικής ήττας της Αριστεράς.

Ήδη η προπαγάνδα ρίχνει όλα τα όπλα της στο αντί-Τσίπρα μέτωπο. Δημοσκοπήσεις, δελτία ειδήσεων, τηλεοπτικά πάνελ δουλεύουν ρολόι. Αν υπήρχαν 20 διαβαθμίσεις στη μέτρηση για καταλληλότερος πρωθυπουργός τον Τσίπρα θα τον έριχναν στην… 20η θέση. Την ίδια στιγμή σπρώχνουν μπροστά όσο μπορούν τον βολικό αντίπαλο του Μητσοτάκη, τον Ανδρουλάκη αλλά και την «αντισυστημική» Κωνσταντοπούλου που σε λίγο θα ξεπεράσει σε τηλεοπτικές παρουσίες τον….Μητσοτάκη. Τόσο αντισυστημική που απέκλεισε από τα ψηφοδέλτια αρκετούς υποψήφιους για να διορίσει τον σύζυγό της!

Σε κάθε περίπτωση η διασπορά ψήφων δημοκρατικών πολιτών στα μικρά κόμματα είναι ο δρόμος για να αποτραπεί αυτό που τους φοβίζει: Η αλλαγή τους συσχετισμού δυνάμεων με την ανάδειξη ενός πανίσχυρού ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό άλλωστε κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν την προβολή του εναλλακτικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπαράθεσή του με αυτό της ΝΔ. Όταν ξεχαστεί η προβοκάτσια της ΝΔ με την Θράκη και τον μουφτή, είναι σίγουρο ότι θα βρουν άλλο αφήγημα για να αποτρέψουν την αντιπαράθεση προγραμμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter