Κοινοβουλευτική «ομερτά»: Ούτε στα μέλη της Εξεταστικής δεν θα διανέμονται τα πρακτικά

Κοινοβουλευτική «ομερτά»: Ούτε στα μέλη της Εξεταστικής δεν θα διανέμονται τα πρακτικά

Με την καθεστωτική λογική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», η ΝΔ από κοινού με την εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης, Σοφία – Χαΐδω Ασημακοπούλου, αποφάσισαν να μη διανέμονται τα πρακτικά της Εξεταστικής Επιτροπής στα μέλη της! Μετά την παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων, η «ομερτά» παίρνει σάρκα και οστά στη Βουλή των Ελλήνων.

Τερμάτισε το κοντέρ των αντιθεσμικών πρακτικών η πλειοψηφία. Μετά τις αυθαιρεσίες στην αντίστοιχη Επιτροπή για τη διερεύνηση της λίστας Πέτσα χωρίς τον… Πέτσα, η ΝΔ επέβαλε τη μη διανομή των πρακτικών της Εξεταστικής για τις υποκλοπές Μητσοτάκη στους βουλευτές που θα συμμετέχουν στις εργασίες της.

«Έχεις δει ανακριτή ή εισαγγελέα που να μην έχει στα χέρια του τη δικογραφία;» αναρωτήθηκαν κοινοβουλευτικές πηγές, οι οποίες αρνούνταν να πιστέψουν ότι η συμπολίτευση προχώρησε σε αυτόν τον πρωτοφανή ευτελισμό μίας τόσο κρίσιμης διαδικασίας.

Ειδικότερα, η ΝΔ, μαζί με την εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης, γύρισαν -μέσω των ψήφων τους- τον διακόπτη για να επικρατήσει απόλυτο σκοτάδι τη στιγμή που ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25 ζητούσαν τη δημοσιοποίηση των πρακτικών με απάλειψη τυχόν απόρρητων πληροφοριών εθνικής ασφαλείας.

Μάλιστα, όπως αποφάσισε η συμπολίτευση αγκαζέ με τον νυν ανεξάρτητο και πρώην «γαλάζιο» βουλευτή, τα μέλη της Επιτροπής θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα πρακτικά μόνο σε εντός συγκεκριμένης αίθουσας του Κοινοβουλίου, η οποία θα έχει και την ανάλογη επιτήρηση.

Διαβάστε επίσης: Εξεταστική για υποκλοπές Μητσοτάκη: Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά διακομματικό προεδρείο – Το απέρριψε η ΝΔ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter