Υποβάθμιση Κοινοβουλίου και ΜΜΕ στο στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα

Υποβάθμιση Κοινοβουλίου και ΜΜΕ στο στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα

Ήταν θέμα χρόνου για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να θέσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προ των ευθυνών του για μια σειρά από θέματα στην κορυφή των οποίων είναι η λειτουργία του κοινοβουλίου.

Εδώ και καιρό στην Κουμουνδούρου παρακολουθούν την υποβάθμιση των θεσμών, τη λειτουργία της Κυβέρνησης στη λογική μιας μικρής ομάδας περί τον πρωθυπουργό η οποία νομοθετεί πίσω από τις κλειστές πόρτες ερήμην της κοινωνίας και των εμπλεκόμενων φορέων και με πρόσχημα τα περιοριστικά μέτρα ψηφίζει τα νομοσχέδια με το 1/5 των βουλευτών και με την αμφιλεγόμενη επιστολική ψήφο όπου ο γραμματέας της ΝΔ έχει τη δυνατότητα να φιλτράρει τις επιλογές των βουλευτών.

Για όλα τα παραπάνω ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να ανεβάσει τους τόνους με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο που μπορούσε: αψηφώντας τα περιοριστικά μέτρα και μιλώντας ενώπιον της ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας. Και όπως είπε θα συνεχίσει να προκαλεί ονομαστικές ψηφοφορίες χωρίς να παρίστανται οι βουλευτές του κόμματος σε αυτές.

Παράλληλα η σημερινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα αλλά και οι προηγούμενες ομιλίες για όσους τις παρακολουθούν έχουν και μια ακόμη (ποιοτική) διαφορά. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βάζει όλο και πιο συχνά όλο και με πιο εμφατικό τρόπο τη λειτουργία των ΜΜΕ. Για όσους γνωρίζουν τον ίδιο δεν είναι τυχαίο. Η υπομονή όλων στον ΣΥΡΙΖΑ με την πλειοψηφία των ΜΜΕ και ειδικά με τα συστημικά κανάλια έχει εξαντληθεί. Λειτουργούν ως ένα αντιθεσμικό μπλοκ απέναντι στην ίδια τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα που επιβάλλει τον πλουραλισμό και την τήρηση της δεοντολογίας. Αλλά η ατζέντα των συστημικών Μέσων μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο προσεκτική με την κυβέρνηση και στην καλύτερη περίπτωση αγνοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι σαν να λειτουργούν προστατευτικά στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη», λέει στο Documentonews.gr στέλεχος του κόμματος. «Σαν να θέλουν να τον προστατεύσουν αποσιωπώντας τις ειδήσεις που θα μπορούσαν τον πλήξουν και υπερπροβάλλοντας ακόμη και κατασκευάζοντας θετικές ειδήσεις». Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στους ψηλούς ορόφους της Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι πολύ γρήγορα θα αναληφθούν πρωτοβουλίες διότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter