Κοινωφελής εργασία: Φιλανθρωπικό και μη έργο της Εκκλησίας με χρήματα των φορολογουμένων και των κοινοτικών ταμείων

Κοινωφελής εργασία: Φιλανθρωπικό και μη έργο της Εκκλησίας με χρήματα των φορολογουμένων και των κοινοτικών ταμείων

Ο κρατικός κορβανάς αλλά και χρήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα χρηματοδοτήσουν την φιλανθρωπική (και όχι μόνο) δράση της Εκκλησίας, ελέω Βρούτση και Κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα “D” την Κυριακή 21 Ιουνίου στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του 2020 που προσφάτως ανακοινώθηκε έχει περιληφθεί προς εξασφάλιση εργασίας που πληρώνεται από το κράτος και από κοινοτικά κονδύλια και φορείς της Εκκλησίας της Ελλάδος (Μητροπόλεις κλπ).

Συνιστά τουλάχιστον πρόκληση να αφαιρούνται περί τις 550 θέσεις κοινωφελούς εργασίας από υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας διοίκησης και άλλους φορείς του δημοσίου που είναι υποστελεχωμένοι προκειμένου να εξυπηρετηθεί το έργο της αν μη τι άλλο πάμπλουτης Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με την Κοινή υπουργική Απόφαση συνολικός προϋπολογισμός της Δράσης ανέρχεται στα 275.421.700 ευρώ. Ποσό ύψους 199.254.700 ευρώ προέρχεται από συγχρηματοδοτούμενη δαπάνη του ΕΚΤ και ποσό ύψους περίπου 76.167.000 ευρώ που αφορά στο εθνικό σκέλος, από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ.

Ηχολήπτης για το Ραδιόφωνο

Ωστόσο αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι προβλέπεται και μία θέση ηχολήπτη για το ραδιοφωνικό σταθμό της εκκλησίας της Ελλάδος. Πρόκειται για ραδιοσυχνότητα που λειτουργεί στη σφαίρα του ιδιωτικού δικαίου και ανήκει στην Ιερά Σύνοδο. Ουσιαστικά έρχεται το ελληνικό κράτος να φαλκιδεύσει τον ελεύθερο ανταγωνισμό «προσφέροντας» επιδοτούμενη εργασία σε φορέα που λειτουργεί στην ιδιωτική σφαίρα.

Σκόιλ ελικικού

Ωστόσο και η δεύτερη αποκάλυψη του ίδιου δημοσιεύματος περί της υποχρεωτικότητας της κατάρτισης ανέργων επαληθεύτηκε και ως εκ τούτου στήνεται η διαδικασία της υποχρεωτικής κατάρτισης με voucher (όπως ακριβώς είχε συμβει και στο πρόγραμμα κατάρτισης των επιστημόνων που οδήγησε στον τραγέλαφο του σκοιλ ελικικού και την απόσυρση του προγράμματος). Ωστόσο ο κος Βρούτσης προχώρησε σε μία αλλαγή και ως εκ τούτου, σύμφωνα με την ΚΥΑ: «Η συμμετοχή των ωφελουμένων στην δράση της κατάρτισης είναι υποχρεωτική για τους ωφελούμενους ηλικίας έως και 54 ετών, ενώ για τους ωφελούμενους ηλικίας 55 ετών και άνω είναι προαιρετική».

Αυτό που μένει να διακριβωθεί είναι ποιες πλατφόρμες θα χρησιμοποιηθούν για την κατάρτιση μέσω των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης, καθώς όπως αναγράφεται στην ΚΥΑ: «Η διαδικασία και οι όροι υλοποίησης της κατάρτισης, που θα γίνει με το σύστημα επιταγών κατάρτισης (voucher), θα εξειδικευθούν σε ξεχωριστή πρόσκληση προς τους Παρόχους Κατάρτισης που θα εκδοθεί από την Ειδική Υπηρεσία ΕΔ ΕΣΠΑ ΑπΚΟ».

Η διαδικασία και η στρατηγική που ακολουθείται από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ακριβώς ίδια με αυτή που ακολουθήθηκε και στην κατάρτιση των επιστημόνων με τα γνωστά γελοία αποτελέσματα. Αυτό που μένει να διακριβωθεί είναι αν ο κος Βρούτσης και εν γένει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη (έμαθαν από τα λάθη τους) ή στήνουν νέο «σκόιλ ελικικού» με τους παρόχους κατάρτισης. Τούτο θα εξακριβωθεί ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για τους παρόχους κατάρτισης και θα γνωρίζουν ποιοι εντάχθηκαν και με ποιο τρόπο.

Πάντως στην ΚΥΑ αναγράφεται ότι «Το εποπτευόμενο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» υποστηρίζει τα προγράμματα κατάρτισης, με το σύστημα της επιταγής κατάρτισης (training voucher),τα οποία υλοποιούνται από την Ειδική Υπηρεσία «Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Τομέας Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας» (ΕΥ ΕΔ ΕΣΠΑ ΑπΚΟ)».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter