Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Έρχονται αλλαγές στο δίκτυο υποδοχής αιτήσεων

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Έρχονται αλλαγές στο δίκτυο υποδοχής αιτήσεων

Με την αντικατάσταση του σημερινού, με έναν καινούργιο server θα επιδιώξουν οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Κοινωνικής Ασφάλισης να βελτιώσουν την εφαρμογή του προγράμματος, που αφορά την υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Η εκτίμηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) είναι ότι έως την Παρασκευή μπορεί να έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να σταματήσει να «πέφτει» η ηλεκτρονική σελίδα, που έχει ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται καθημερινά χιλιάδες επίδοξοι δικαιούχοι.

Πάντως, αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του τμήματος Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, υπογραμμίζουν ότι είναι τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον για συμμετοχή στο ΚΕΑ, που θα ήταν πολύ δύσκολο να μην προκύψουν προβλήματα με την ηλεκτρονική σελίδα του. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους έως τώρα ελέγχους που έχουν γίνει έχουν υπερβεί τα 2,5 εκατ. οι επισκέψεις στην ιστοσελίδα του ΚΕΑ.

Παράλληλα, αναμένονται παρεμβάσεις και στο επίπεδο υποβολής αιτήσεων μέσω ΚΕΠ και Δήμων, που επίσης χαρακτηρίζεται προβληματικό. Ειδικά στους Δήμους, το γεγονός ότι υποβάλλονται και μια σειρά δικαιολογητικά, που χρειάζονται ανά περίπτωση, δημιουργεί πολύ προβληματικές καταστάσεις. Η εκτίμηση που υπάρχει στο υπουργείο Εργασίας είναι ότι ο Φεβρουάριος θα είναι ο δύσκολος μήνας του ΚΕΑ. Στη συνέχεια η διαδικασία θα ομαλοποιηθεί και η υποβολή νέων αιτήσεων θα περιοριστεί σε πιο… φυσιολογικά επίπεδα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter