Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Πρώτη δόση στις 28 Μαρτίου

H πρώτη πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης σε 142.087 δικαιούχους, θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τρίτη, 28 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι παραπάνω δικαιούχοι είναι όσοι υπέβαλλαν αιτήσεις τον περασμένο Φεβρουάριο, οι οποίες εγκρίθηκαν. Συνολικά, η καταβολή του ΚΕΑ θα ανέλθει στα 31.014.459 ευρώ και αφορά 328.220 άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση όλου του ποσού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, κατ’ εξαίρεση. Στο εξής, το 50% του ποσού θα μπαίνει στο λογαριασμό και το υπόλοιπο 50% στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, όπως ορίζει ο σχετικός νόμος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.