Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Στις 10.000 οι αιτήσεις

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Στις 10.000 οι αιτήσεις

Μέσα σε μισή μέρα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, υποβλήθηκαν πάνω από 10.000 αιτήσεις για ένταξη στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Πηγές του υπουργείου Εργασίας χαρακτήριζαν πολύ μεγάλη τη συγκεκριμένη ροή υποβολής αιτήσεων, αν και θεωρήθηκε αναμενόμενη. Είναι χαρακτηριστικό ότι έως τις τρεις τα ξημερώματα είχαν υποβληθεί περισσότερες από 300 αιτήσεις…

Οι υπηρεσίες πρόνοιας του υπουργείου επισημαίνουν ότι οι ωφελούμενοι που θέλουν να υποβάλλουν αίτηση, δεν πρέπει να ανησυχούν, καθώς η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι μόνιμα ανοιχτή. Άρα πρόκειται για ένα πρόγραμμα που δεν έχει ημερομηνία λήξης. Επίσης, η λειτουργία του συστήματος αποκαθίσταται και τα προβλήματα έχουν περιοριστεί. 

Αναφορικά με την προσέλευση των ενδιαφερομένων, στο υπουργείο Εργασίας υποδεικνύουν ότι υπάρχει εγκύκλιος για την προσέλευση όσων ενδιαφερομένων επιθυμούν στα ΚΕΠ, με βάση τον λήγοντα του ΑΦΜ. Ειδικά για τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει από εργαζόμενους των ΚΕΠ, επισημαίνεται ότι δεν απαιτείται ειδική εκπαίδευση, καθώς η διαδικασία είναι ακριβώς ίδια με αυτή που ακολουθούν οι πολίτες από τον οικιακό υπολογιστή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter