Πρόβλεψη για προσθήκη τέκνου

Κοινωνικό μέρισμα: Έχουν εγκριθεί 1.129.756 αιτήσεις

Στο 1.129.756 έχει ανέλθει ο αριθμός των αιτήσεων που εγκρίθηκαν μέχρι σήμερα για την χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων ανέρχεται σε 2.665.516 (Πορεία προγράμματος. Στοιχεία της 08/12/2017, 08:00 π.μ.).

Οι αιτήσεις που εγκρίθηκαν αντιστοιχούν στο ποσό των 645.747.825,00 ευρώ, ενώ ο μέσος όρος του μερίσματος ανά δικαιούχο ανέρχεται σε 571,58 ευρώ.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι στην ηλεκτρονική φόρμα των αιτήσεων συμπληρώθηκε και η δυνατότητα προσθήκης παιδιού. Αυτό, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ, επιτρέπεται σε δυο περιπτώσεις:

α) αν το παιδί έχει γεννηθεί εντός του 2017 και

β) ή εφόσον κάποιος από τους γονείς λαμβάνει οικογενειακό επίδομα για το παιδί.

Αυτή η δυνατότητα έρχεται να δώσει λύση σε προβλήματα που έχουν εμφανιστεί λόγω λάθους δήλωσης ΑΜΚΑ στο Ε1. Από την πορεία επεξεργασίας των αιτήσεων προκύπτει ότι εντοπίστηκε πολύ περιορισμένος αριθμός αιτήσεων (1.807) που δημιουργήθηκαν την Κυριακή 26 και την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 και περιέχουν λάθος στοιχεία στην σύνθεση του νοικοκυριού λόγω αστοχίας των συστημάτων.

Από αυτές τις αιτήσεις, οι αιτήσεις που ήταν σε κατάσταση «πρόχειρη» (εμφανίζεται ως «νέα» στην πλατφόρμα -843 αιτήσεις) και «εγκεκριμένη» (964 αιτήσεις) ακυρώθηκαν. Όπου υπήρχαν στοιχεία επικοινωνίας στάλθηκαν σχετικές ειδοποιήσεις με e-mail ή/και sms ανάλογα με το τι είχε συμπληρωθεί από τον πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα είναι η ερχόμενη Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.