Κοινωνικός αυτοματισμός και απειλές για ελέγχους από Σκυλακάκη στους αντιδρώντες της εστίασης

Κοινωνικός αυτοματισμός και απειλές για ελέγχους από Σκυλακάκη στους αντιδρώντες της εστίασης

Δεν θα μπορούσες να περιμένεις κάτι άλλο από αυτή την Κυβέρνηση των αρίστων…

Αφού στριμώχθηκε λόγω των εγκληματικών παραλείψεων της στη στήριξη της πραγματικής οικονομίας. Αφού κατέστρεψε τον κλάδο της εστίασης και οσονούπω καταστρέφει τον κλάδο του λιανεμπορίου ενώ έπεται ο τουρισμός, τώρα φέρνει τον κοινωνικό αυτοματισμό εναντίον των κατεστραμμένων επιχειρηματιών που αντιδρούν!!!

Ευθείς απειλές Σκυλακάκη σε όσους αντιδρούν

Ο πραγματικός υπουργός Οικονομίας Θ. Σκυλακάκης λοιπόν τόλμησε μιλώντας σε φίλιο στην κυβέρνηση ραδιοφωνικό σταθμό, εν μέσω της καταστροφής ενός τόσο δυναμικού κλάδου να στρέψει τα πυρά του εναντίον τους διότι όπως είπε: «Υπάρχει μια ανισότητα στον συγκεκριμένο χώρο. Διότι, υπάρχει η μη δηλωμένη εργασία, είναι ο δεύτερος υψηλότερος κλάδος σε αυτό». Τι μήνυμα έστειλε λοιπόν ο ουσιαστικός «άρχοντας» της ελληνικής οικονομίας; Μη αντιδράτε ξέρουμε ότι εισφοροδιαφεύγετε…

Είπε και άλλα φαιδρά ο κ. Σκυλακάκης, σήμερα όπως ότι στον τομέα της εστίασης ο τζίρος του υποχώρησε στα 4,6 δισ. ευρώ από 6,4 δισ. που ήταν το 2019. Όπως υποστήριξε ο κ. Σκυλακάκης, η πολιτεία προσπάθησε να καλύψει τον τζίρο, αν και κάποιες επιχειρήσεις που λειτουργούν με delivery & take away είχαν περιορισμένες απώλειες. Όλα αυτά βέβαια δεν αντικατοπρτρίζουν την πραγματικότητα αφού και πάλι η πίτα έχει μοιραστεί στους ελάχιστους μεγάλους του χώρου. Άλλη μία φορά, άλλο ένα κυβερνητικό στέλεχος λαμβάνει τους μέσους όρους και τους απόλυτους αριθμούς που βέβαια κρύβουν την πραγματικότητα ότι η κρίση που γεννά η πανδημία συνθλίβει το 90% της πραγματικής οικονομίας…

Προϊδέασε για μέτρα-ασπιρίνες

Πέραν τούτου ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης:

-Εκτίμησε ότι η ύφεση για το 2020 θα διαμορφωθεί στο 10% σε σχέση με το 2019

-Αφησε ανοικτό το παράθυρο κατάθεσης συμπληρωματικού προϋπολογισμού κάτι το οποίο, συνέβη και πέρυσι τον Απρίλιο, με δεδομένη και τη λήψη μέτρων στήριξης λόγω της πανδημίας.

– Εκανε λόγο για «πεπερασμένα δημοσιονομικά είναι πεπερασμένα και σημαντική πίεση…» κάτι που είναι σαφές ότι μεταφράζεται σε μέτρα-ασπιρίνες και μηδενική στήριξη στους πολλούς και πληττόμενους… «Θα εξετασθούν όλα τα νέα δεδομένα και θα προσαρμοστεί η οικονομική πολιτική σε αυτά», ανέφερε και όλοι κατάλαβαν τι εννοεί!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter