Κοιτάζει τον καθρέφτη του και βλέπει τον βούρκο

Κοιτάζει τον καθρέφτη του και βλέπει τον βούρκο

Είναι ζορισμένος ο Μητσοτάκης και του φαίνεται. Μπορεί τα ΜΜΕ να τον προστατεύουν αποκρύπτοντας λ.χ. την παρακολούθηση των Μπακογιάννηδων, αλλά αυτό πρακτικά δεν σημαίνει τίποτε. Γιατί σε αυτά που μετράνε, από τις αυξήσεις που ακόμη ψάχνουν να τις δουν οι συνταξιούχοι μέχρι το «καλάθι του νοικοκυριού» που πάει κι έρχεται μισοάδειο, όλα είναι χάλια και όλοι γνωρίζουν τον αίτιο.

Γι’ αυτό έχει χάσει τα αυγά και τα καλάθια και το έχει ρίξει στις κορόνες μήπως αποφύγει τη χλαπάτσα που έρχεται. Τελευταίο του κατόρθωμα η επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση γιατί όπως είπε: «Είχαμε προειδοποιήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να ρίξει τη χώρα στον βούρκο. Ενα κόμμα που υποτίθεται ότι διεκδικεί την πλειοψηφία στη Βουλή την εγκαταλείπει».

Ας αφήσουμε στην άκρη το λογοπαίγνιο, καθώς κανένα πολιτικό κόμμα δεν μπορεί να… εγκαταλείψει τη Βουλή εκτός κι αν η λαϊκή ψήφος το αφήσει εκτός κοινοβουλίου να ψάχνει να βρει τι έφταιξε, και ας σταθούμε στην ουσία. Ποιος ρίχνει τη χώρα στον βούρκο;

Η απάντηση είναι τόσο προφανής που μάλλον κανείς δεν χρειάζεται… λυσάρι για να βρει την απάντηση: εκείνος που αποδεικνύεται ότι μετέτρεψε την ΕΥΠ σε απέραντο κέντρο παρακολουθήσεων και τώρα που τα ρεζιλίκια του βγήκαν στο φως πασχίζει να μας πείσει ότι απλώς δεν έκανε τη δουλειά του ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ και δεν έλεγχε κανέναν.

Και μάλιστα, επειδή μωραίνει ο Κύριος ον βούλεται απολέσαι, προσπαθεί να μας πείσει με το φοβερό επιχείρημα ότι είναι τόσο ανεπαρκής ώστε και τώρα δεν κάνει το παραμικρό για να ελέγξει την «ανεξέλεγκτη» ΕΥΠ που δημιούργησε.

Στον βούρκο μάς ρίχνει αυτός που έκανε κανονικότητα τις κραυγαλέες απευθείας αναθέσεις βάζοντας τις υπηρεσίες να αγοράσουν καθαριστικά για παράδειγμα από… βουλκανιζατέρ και άλλες τέτοιες «σχετικές» επιχειρήσεις. Που κατά σύμπτωση (;) είναι ο ίδιος με αυτόν που μοιράζει επιδόματα σαν κι αυτά που ως αντιπολίτευση κατήγγειλε για να κρύψει τις τρύπες της πολιτικής του. Που προσλαμβάνει μπάτσους επί μπάτσων και μετακλητούς επί μετακλητών προς δόξαν του νόμου του και της τάξης του.

Και βέβαια βούρκος είναι και η αδιαφάνεια, το να μη φέρνεις λ.χ. τον Πέτσα στην εξεταστική για τη λίστα… Πέτσα, το να κρύβεις τους ενεχόμενους στις υποκλοπές πίσω από το «απόρρητο» ώστε να κρυφτείς ο ίδιος και το να την κοπανάς αμέτρητες φορές από την ώρα του πρωθυπουργού για να μη φανεί η ανεπάρκειά σου.

Οταν όλα αυτά τα κάνεις και τα ξανακάνεις, είναι λογικό όταν κοιτάζεσαι στον καθρέφτη να βλέπεις τον βούρκο. Οπότε, όπως λέει κι ο λαός, κουκιά τρως, κουκιά μαρτυράς, δηλαδή στην περίπτωση του Μητσοτάκη βούρκο βλέπει, για βούρκο μιλάει.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter