Κόκκαλης: «Έχω παραχωρήσει το ποσοστό που κατείχα στην Καραϊσκάκη ΑΕ στον Μαρινάκη»

Κόκκαλης: «Έχω παραχωρήσει το ποσοστό που κατείχα στην Καραϊσκάκη ΑΕ στον Μαρινάκη»

O Σωκράτης Κόκκαλης με ανακοίνωση του διευκρινίζει ότι από τις 17 Δεκεμβρίου 2010 δεν έχει καμία σχέση με την ιδιοκτησία της Καραϊσκάκη ΑΕ, καθώς έχει μεταβιβάσει τις μετοχές που του άνηκαν στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ έχει καταβάλει και το φόρο μεταβίβασης.

Από τότε πέρασαν οκτώ χρόνια και παρόλα αυτά η τυπική διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών, όπως αναφέρεται στη δήλωση Κόκκαλη, «καθυστερεί λόγω διαπραγματεύσεων που έχουν, ερήμην μου, εκπρόσωποι του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη με τις δανείστριες Τράπεζες». Είναι προφανές ότι είτε η εφορία, είτε οι τράπεζες ζητούν χρήματα από τον Σ. Κόκκαλη για το στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» και ίσως γι’ αυτό προέβη στη συγκεκριμένη δήλωση ως μέτρο πίεσης για να επισπεύσει ο Μαρινάκης τις διαδικασίες για να κλείσει και τυπικά το deal.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωκράτη Κόκκαλη:

«Με το από 06/07/2010 Ιδιωτικό Συμφωνητικό, συμφωνήθηκε η μεταβίβαση των μετοχών μου στις εταιρείες ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε. και ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α.Ε. στον κ. Ευάγγελο Μαρινάκη ή/και σε Εταιρείες του. Οι μεταβιβάσεις των μετοχών μου στις ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε. έχουν ως γνωστόν ολοκληρωθεί ήδη από το 2010.

Όσον αφορά στην ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α.Ε. έχουν ήδη από 17/12./2010 υπογραφεί σχέδια συμφωνητικών μεταβίβασης μετοχών, έχει πληρωθεί από εμένα ο τότε επιβαλλόμενος σχετικά φόρος και έχει καταβληθεί το σύνολο του συμφωνηθέντος τιμήματος μεταβίβασης.

Έκτοτε η ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α.Ε., συνεπώς και το Στάδιο «Ε.Ο.Ε. Γ. Καραϊσκάκης», τελούν υπό τον αποκλειστικό έλεγχο, όσον αφορά στην δική μου συμμετοχή (50%), του κ. Ευαγγέλου Μαρινάκη. Η τυπική διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών (κατ’ άρθρο 8β του Κ.Ν.- 2190/20) καθυστερεί λόγω διαπραγματεύσεων που έχουν, ερήμην μου, εκπρόσωποι του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη με τις δανείστριες Τράπεζες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter