Κόκκαλης: Η άρνηση του ανθρωπογενούς της κλιματικής κρίσης είναι η βασίλισσα των fake news

Κόκκαλης: Η άρνηση του ανθρωπογενούς της κλιματικής κρίσης είναι η βασίλισσα των fake news

Στον αγώνα του για την αντιμετώπιση της κλιματική κρίσης αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης ΚΟΣΜΟΣ, Πέτρος Κόκκαλης.

«Η άρνηση του ανθρωπογενούς της κλιματικής κρίσης είναι η βασίλισσα των fake news. Είναι η πρώτη φορά που τίθεται τόσο συγκεκριμένα στον πολιτικό διάλογο η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Δημιουργείται ένα πολιτικό ρεύμα το οποίο θα μας απασχολήσει πάρα πολύ στο μέλλον», είπε μεταξύ άλλων, ο Πέτρος Κόκκαλης, ενώ σημείωσε: «Εμείς αγωνιζόμαστε για τον ριζοσπαστικό και προοδευτικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, για να καταφέρουμε στα επόμενα 11 χρόνια να δημιουργήσουμε ένα δημοκρατικότερο μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης ενέργειας. Πρόκειται για έναν δύσκολο αλλά απαραίτητο αγώνα προκειμένου αυτή η μετάβαση να γίνει με έναν δίκαιο τρόπο, χωρίς να αφήνει κανέναν πίσω».

Δήλωσε «περήφανος και ευγνώμων» για τη συνεργασία της πολιτικής κίνησης ΚΟΣΜΟΣ με τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σημειώνοντας ότι μεταφέρει «το μήνυμα για τον αγώνα εναντίον της κλιματικής κρίσης». «Οι Παγκόσμιοι Στόχοι έχουν ορίζοντα υλοποίησης μέχρι το 2030. Πρόκειται για μια μάχη που δεν κερδίζεται σε μία μέρα. Είμαι πολύ αισιόδοξος από τον τρόπο με τον οποίο υποδέχεται ο προοδευτικός κόσμος το ζήτημα της κλιματικής κρίσης στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο», προσέθεσε.

Τέλος, ο κ. Κόκκαλης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αποχή σε αυτές τις εκλογές θα μειωθεί: «Το ζητούμενο είναι ο κόσμος να ψηφίσει την Κυριακή, να συμμετέχει στη δημοκρατική διαδικασία, καθώς η ευρωπαϊκή μας δημοκρατία κινδυνεύει να μην είναι ούτε κοινή, ούτε δημοκρατία. Η μάχη εναντίον του σκοταδισμού δίνεται με τη συμμετοχή στις κάλπες. Είναι συμβολικής και πολιτικής σημασίας το γεγονός ότι οι ευρωεκλογές διεξάγονται μαζί με τις τοπικές εκλογές. Πιστεύω ότι η αποχή σε αυτές τις εκλογές θα μειωθεί σημαντικά», ανέφερε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter