Κόκκαλης για Δαμάσι: «Οι μαθητές θα πηγαίνουν στο σχολείο του ιδιώτη, αλλά θα γυρνάνε στα κοντέινερ» – Φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα

Κόκκαλης για Δαμάσι: «Οι μαθητές θα πηγαίνουν στο σχολείο του ιδιώτη, αλλά θα γυρνάνε στα κοντέινερ» – Φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα

Σκληρή κριτική άσκησε από το βήμα της Βουλής στην κυβέρνηση ο βουλευτής Λάρισας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο σεισμόπληκτο Δαμάσι, έξι μήνες μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε στη βουλή φωτογραφίες που αποδεικνύουν πως πέραν των εργασιών που γίνονται –με χρηματοδότηση ιδιωτικής εταιρείας– στο νέο σχολείο, η εικόνα που επικρατεί στο χωριό είναι αποκαρδιωτική.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τη δίκαιη και έγκαιρη αποκατάσταση των ζημιών, ο τόνισε: «Από τούτο εδώ το βήμα -αν θυμάστε- ο πρωθυπουργός την προηγούμενη εβδομάδα με περηφάνια, με χαρά έδειξε στον ελληνικό λαό και στην Εθνική Αντιπροσωπεία μια φωτογραφία. Έδειξε τη φωτογραφία από το Δαμάσι του Τυρνάβου, το οποίο επλήγη στις 3 Μαρτίου από τον σεισμό με το σχολείο, το οποίο είναι σχεδόν έτοιμο και θα υποδεχτεί τους μαθητές. Το σχολείο, έγινε με δωρεά ιδιώτη -και καλά έκανε και έγινε- και πράγματι, απ’ ό,τι φαίνεται, θα είναι έτοιμο.

»Σήμερα, θα δείξω και θα προσκομίσω στα πρακτικά φωτογραφίες, οι οποίες φέρουν ημερομηνία προ τριών ημερών, με τα γκρεμισμένα σπίτια από το Δαμάσι Τυρνάβου από τον σεισμό έξι μήνες μετά. Αυτό είναι το πρώτο.

»Δεύτερον, ούτε καν τα μπάζα, τα τούβλα από τα γκρεμισμένα σπίτια δεν φιλοτιμήθηκε αυτό το επιτελικό κράτος να μαζέψει. Οι μαθητές θα πηγαίνουν σε καινούργιο σχολείο, κύριε Υπουργέ, αλλά θα γυρνάνε στα κοντέινερ, μέσα στο κρύο τον χειμώνα. Αυτό εσείς το λέτε κρατική αρωγή; Αυτό -επιτρέψτε μου, με όλον τον σεβασμό- δεν λέγεται θράσος; Αυτή είναι η αποκατάσταση των ζημιών που υποσχεθήκατε τώρα στους πυρόπληκτους στην Εύβοια, ότι θα τα ξαναφτιάξετε; Είπε ο Πρωθυπουργός: ¨Μην ανησυχείτε, θα φτιαχτούν τα σπίτια και όλα και τα δάση¨. Αυτή την αποκατάσταση εννοούσε, όπως στο Δαμάσι;

Προσκομίζω τις συγκεκριμένες φωτογραφίες στα πρακτικά, όπου βλέπετε πλήρως κατεστραμμένα σπίτια από τον σεισμό έξι μήνες μετά. Γι’ αυτά θα απολογηθεί ο Πρωθυπουργός;».

Δείτε τις φωτογραφίες:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter