Κόκκαλης: «Η απάντηση Βορίδη δείχνει ξεκάθαρο κυβερνητικό ρουσφέτι για τον σταθμάρχη Λάρισας» (Video)

Κόκκαλης: «Η απάντηση Βορίδη δείχνει ξεκάθαρο κυβερνητικό ρουσφέτι για τον σταθμάρχη Λάρισας» (Video)

Στο γραφείο του ειδικού Εφέτη Ανακριτή, στο Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας, βρέθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Βασίλης Κόκκαλης για να προσκομίσει την επίμαχη απάντηση του Μάκη Βορίδη για τον τρόπο τοποθέτησης του σταθμάρχη Λάρισας.

Διαβάστε επίσης: Βορίδης «καρφώνει» Καραμανλή για τραγωδία Τεμπών: Στα 28 έτη το ηλικιακό όριο τοποθέτησης σταθμαρχών

Κόκκαλης για αποκάλυψη Documento: Ο Βορίδης επιβεβαίωσε το ρουσφέτι με τον σταθμάρχη

Μετά το πέρας της συνάντησης με τον δικαστικό λειτουργό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε τα εξής: «Μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη κατέθεσα ως όφειλα μαζί με άλλους 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ερώτηση σχετικά με τη μετάταξη του συγκεκριμένου σταθμάρχη, θεωρώντας αυτήν παράνομη.

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Βορίδης πριν από λίγες ημέρες επιβεβαίωσε ουσιαστικά την ερώτηση, λέγοντας ότι το όριο της ηλικίας είναι το 42ο για τη μετάταξη στον ΟΣΕ και όχι το όριο των 58 ετών. Ως όφειλα ως πολίτης και ως πολιτικός προσκόμισα όλα αυτά τα έγγραφα σήμερα στον ειδικό Εφέτη Ανακριτή. Σύντομα εκφράζοντας την άποψη ως νομικός, θεωρώ ότι θα έχουμε εξελίξεις και ποινικές διώξεις και για άλλα αδικήματα και για άλλα πρόσωπα. Πρόκειται ξεκάθαρα για ένα κυβερνητικό ρουσφέτι το οποίο μαζί και με άλλα λάθη, πολλά λάθη και ολιγωρίες, στοίχισε δυστυχώς τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Βορίδης, μόλις πρόσφατα απάντησε σε αυτή και στην ουσία επιβεβαιώνει απόλυτα και χωρίς κανένα αστερίσκο τις αιτιάσεις μας, καθώς πουθενά δεν κάνει λόγο για νόμιμη μετάταξη. Επιπλέον, είναι σαφής η πρόθεσή του να απεκδυθεί της ευθύνης το δικό του Υπουργείο, μεταφέροντας αυτή στον Υπουργό Μεταφορών, καθώς καταλήγει, τονίζοντας «πως αρμόδιο για να δώσει περαιτέρω απαντήσεις είναι το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών. Ενώ συγχρόνως, δεν διστάζει να προσανατολίσει την ευθύνη στην τριμελή επιτροπή του ΟΣΕ που δεν αξιολόγησε σωστά τα προσόντα του σταθμάρχη και που θα έπρεπε να αποκλείσει αυτόν εξαρχής, λόγω υπέρβασης του ορίου ηλικίας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter