«Κόκκινα» δάνεια και νέος «νόμος Κατσέλη» συζητήθηκαν στις επαφές με τους θεσμούς

«Κόκκινα» δάνεια και νέος «νόμος Κατσέλη» συζητήθηκαν στις επαφές με τους θεσμούς

Η πορεία των βασικών θεμάτων, τα οποία ήταν και στο ανακοινωθέν του Eurogroup, εξετάστηκε κατά τις σημερινές επαφές των εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, προκειμένου να υπάρξει μια πιο καθαρή εικόνα έως την Παρασκευή, οπότε και θα κλείσει αυτός ο κύκλος συναντήσεων για την αξιολόγηση της οικονομίας στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής παρακολούθησης.

Αυτό ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος μετά το πέρας της συνάντησης αργά απόψε, προσθέτοντας ότι τα θέματα αφορούσαν σε:

*Τις 16 δράσεις που πρέπει να υλοποιήσει η κυβέρνηση.

*Τις δικαστικές αποφάσεις (π.χ. για τα αναδρομικά) και πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να τις αντιμετωπίσει δημοσιονομικά.

*Τα “κόκκινα” δάνεια και το σύστημα για τη μείωσή τους που επεξεργάζονται το υπουργείο Οικονομικών, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών. Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το νέο σύστημα στην Κομισιόν, ενώ παράλληλα σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος επιζητεί και την ωρίμανση του σχεδίου που προτείνει ο διοικητής τής ΤτΕ.

*Το νέο σχήμα προστασίας της α’ κατοικίας (διάδοχο του “νόμου Κατσέλη”) με βάση το κυπριακό μοντέλο “Εστία”.

*Το θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού, που θα συζητηθεί εκτενώς αύριο με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. Σήμερα δεν τέθηκε το θέμα της κατάργησης του υποκατώτατου μισθού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter