«Κόκκινα» φοιτητικά Φεστιβάλ εναντίον… Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη

«Κόκκινα» φοιτητικά Φεστιβάλ εναντίον… Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη

Διατηρείται θερμό το κλίμα των φοιτητικών δράσεων κατά της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της ΝΔ και της εφαρμογής μέτρων καταστολής στα πανεπιστήμια. Με έμφαση την εμπειρία από τις κινητοποιήσεις των φοιτητών κατά των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, εξελίσσονται σε σημείο αναφοράς τα φοιτητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ. Συνδυάζοντας τις πολιτικές δράσεις, τις συζητήσεις αλλά και την ατμόσφαιρα νεανικής γιορτής, οι εκδηλώσεις με σύνθημα “Μη σταματάς! Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς. Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!”, απλώνονται σε όλη την Ελλάδα, από τις 4 Ιουνίου μέχρι αρχές Ιουλίου 2021. Το φεστιβάλ της σπουδάζουσας περιλαμβάνει συζητήσεις, πολιτικές δράσεις, και ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Μάλιστα, στην Αθήνα, οργανώνονται φεστιβαλικές εκδηλώσεις σε κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα που θα κορυφωθούν στις 18 και 19 Ιουνίου 2021 στην Πανεπιστημιούπολη με συγκέντρωση και ομιλία του γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκου Αμπατιέλου –θα υπάρχουν πολιτιστικά δρώμενα και συναυλίες (Μίλτος Πασχαλίδης, Χριστόφορος Ζαραλίκος, νεανικά συγκροτήματα κ.ά.).

Νωρίτερα, έχει προγραμματιστεί διήμερο εκδηλώσεων (11-12 Ιουνίου 2021) στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου μεταξύ άλλων θα υπάρχουν εκδηλώσεις με θέμα την Επανάσταση του 1821, την Παρισινή Κομμούνα, φωτογραφικές εκθέσεις για το προσφυγικό, την ιστορία του χιπ-χοπ, έκθεση βιβλίου κά. Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, πέρα από συζητήσεις και μουσικές εκδηλώσεις, θα υπάρχουν και διεκδικητικές δράσεις για ελεύθερους και δωρεάν χώρους χώρους άθλησης (ανακατασκευή του ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ του ιδρύματος κ.ά).

Την ίδια περίοδο δυναμική παρέμβαση στην πόλη, θα αποτελέσει το φοιτητικό φεστιβάλ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στα γρασίδια της Φιλοσοφικής. Θα γίνει και πολιτική συγκέντρωση (στις 11 Ιουνίου, 8.30 μ.μ.) στην οποία ομιλητής θα είναι ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στη Θεσσαλονίκη, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ οργανώνουν αθλητικές δράσεις, χορευτικά δρώμενα και συναυλίες με συγκροτήματα και καλλιτέχνες της πόλης (στις 11 Ιουνίου το βράδυ τα συγκροτήματα τους «Φυγή», «Friendzone», «Blue Sicks Tease» και «Βουκολική Διαταραχή» και στις 12 Ιουνίου μουσικό αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία- συναυλίες με «Πέλαγος» και Δημήτρη Μυστακίδη). Παράλληλα, κεντρική θέση στις εκδηλώσεις θα έχουν τα ζητήματα υγείας αλλά και παιδείας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter