Κόλαφος από Guardian: Το σκάνδαλο υποκλοπών στην Ελλάδα παραπέμπει στις ημέρες της στρατιωτικής χούντας

Κόλαφος από Guardian: Το σκάνδαλο υποκλοπών στην Ελλάδα παραπέμπει στις ημέρες της στρατιωτικής χούντας

«Η ελληνική κυβέρνηση κατηγορείται για τις «πιο σκοτεινές πρακτικές» στο σκάνδαλο των υποκλοπών που φέρνει στη θύμηση τις χειρότερες ημέρες της στρατιωτικής διακυβέρνησης της χώρας, αναφέρει σε σημερινό διαδικτυακό άρθρο που υπογράφει η Helena Smith ο έγκυρος βρετανικός Guardian.

Ο Guardian κάνει λόγο για σκάνδαλο υποκλοπής που «οδήγησε τον αρχηγό της υπηρεσίας πληροφοριών της Ελλάδας και τον επικεφαλής του προσωπικού γραφείου του πρωθυπουργού σε παραίτηση μέσα σε λίγα λεπτά», ενώ επισημαίνει τα αιτήματα της αντιπολίτευσης για νέες παραιτήσεις εν μέσω αποκαλύψεων για «κατασκοπευτική κρίση» «που παρομοιάζεται με το Γουότεργκεϊτ».

Διαβάστε επίσης: 

Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων: Να αποκαλυφθεί πλήρως η παράνομη παρακολούθηση δημοσιογράφων στην Ελλάδα

Ο Οικονόμου ζητάει και τα ρέστα – Μιλά για «αθλιότητες κατά του πρωθυπουργού»!

Τσίπρας για «διαρροές» ΝΔ: Οι αυτουργοί των παρακολουθήσεων συνδέονται με πρακτικές μαφίας

Όπως υπογραμμίζει το έγκυρο βρετανικό μέσο ενημέρωσης, «ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αντιμετωπίζει τη δυσκολότερη ώρα στην εξουσία μετά την ανακάλυψη ότι το κινητό τηλέφωνο του πολιτικού του αντιπάλου, του αρχηγού του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος της χώρας, παρακολουθείτο με εντολή της ΕΥΠ, της υπηρεσίας πληροφοριών που αναφέρεται απευθείας στο γραφείο του».

Ο Guardian αναφέρεται και στη συγγενική σχέση του πρωθυπουργού με τον γενικό γραμματέα του γραφείου του γράφοντας μεταξύ άλλων: «Η είδηση (σ.σ. της παραίτησης του Π. Κοντολέων από διοικητής της ΕΥΠ) ακολούθησε την ανακοίνωση-σοκ ότι ο ανιψιός του Μητσοτάκη και πιο έμπιστος βοηθός του, Γρηγόρης Δημητριάδης, είχε επίσης παραιτηθεί – αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το αφεντικό του, που ήλπιζε ότι θα έβαζε ένα τέλος στο σκάνδαλο»…

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter