Κόλαφος από Reuters: «Νοσηρό σκάνδαλο απειλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη» – «Ώρα να ανησυχούμε για την Ελλάδα και πάλι»

Κόλαφος από Reuters: «Νοσηρό σκάνδαλο απειλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη» – «Ώρα να ανησυχούμε για την Ελλάδα και πάλι»

Για ακόμη μια ημέρα ρεζίλι κάνει διεθνώς την Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στο περιθώριο των συνταρακτικών αποκαλύψεων αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών δημοσιογράφων και πολιτικών και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με αντικείμενο το σχετικό θέμα στην Ολομέλεια της Βουλής, με το κορυφαίο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters να επισημαίνει σε άρθρο του πως «είναι ώρα να ανησυχούμε για την Ελλάδα και πάλι».

Ειδικότερα, στο συγκεκριμένο άρθρο γίνεται εκτενής αναφορά στον εκρηκτικό συνδυασμό υψηλού χρέους, ενεργειακής κρίσης και χρηματοπιστωτικής αστάθειας, για να ακολουθήσει εκτενής αναφορά στο σκάνδαλο των υποκλοπών και τον διεθνή διασυρμό της κυβέρνησης αλλά και στην επίδραση που αυτή έχει στην οικονομική κατάσταση της χώρας.

«Πιστωτές, επενδυτές και σύμμαχοι ανησυχούν ξανά για την χώρα. «Ένα νοσηρό σκάνδαλο απειλεί την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη» επισημαίνεται στο άρθρο και επισημαίνεται ότι «δεδομένου του υψηλού χρέους της ώρας -189% του ΑΕΠ- το συγκεκριμένο σκάνδαλο αποτελεί πηγή ανησυχίας εν μέσω ενεργειακής κρίσης και υψηλών επιτοκίων».

Το άρθρο του Reuters έρχεται στο φόντο ανάλογων δημοσιευμάτων ξένων ΜΜΕ διεθνούς κύρους ( Politico, La Republica, New York Times, Wall Street Journal) που εκθέτουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους χειρισμούς της σχετικά με το ζήτημα των υποκλοπών αλλά και για τις πρωτοφανείς επιθέσεις κατά εγχώριων και ξένων δημοσιογράφων που ασχολούνται με το επίμαχο ζήτημα.

 

Διαβάστε επίσης: 

Σκάνδαλο υποκλοπών: Απρέπεια πρέσβη με επιστολή προς Κομισιόν για σιωπητήριο στα ΜΜΕ

Ηχηρή απάντηση των ανταποκριτών ξένου τύπου σε Οικονόμου: Ατόπημα για υπουργό η στοχοποίηση δημοσιογράφου

Σκάνδαλο υποκλοπών – Politico: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζητά απ’ την Κομισιόν να μην ασχολείται με το Predator

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αυτοδιαψεύδεται και επιτίθεται στη συντάκτρια του Politico

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter