Έκθετος ο Μητσοτάκης

Κόλαφος για το «μητρώο στελεχών» της ΝΔ η απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Να δώσει άμεσα τις απαραίτητες εξηγήσεις για το περίφημο «Μητρώο Στελεχών» της ΝΔ, όπου, ούτε λίγο ούτε πολύ, μπορούσε ο καθένας να βρει προσωπικά δεδομένα και ανυποψίαστων πολιτών, καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη (που ήταν και ο εμπνευστής του "εγχειρήματος") ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά και τη σχετική απάντηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Όπως αναφέρει, «η απάντηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για τη διερεύνηση της τήρησης ή όχι από τη Νέα Δημοκρατία των διατάξεων του σχετικού νόμου σε ότι αφορά το επονομαζόμενο “Μητρώο Στελεχών”, επιβεβαίωσε τις αρχικές μας υποθέσεις. Σύμφωνα με την απάντηση της Αρχής στο αίτημα μας, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη παραβίαζε συστηματικά τον νόμο περί προσωπικών δεδομένων αφού “η διασταύρωση των στοιχείων των αιτούντων με τη βάση δεδομένων του εκλογικού καταλόγου [...] δεν είναι σύμφωνη με τις διατάξεις του Ν. 2472/97”.»

«Υπενθυμίζουμε –συνεχίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ- ότι, κατόπιν καταγγελιών πολιτών, δικών μας ανακοινώσεων αλλά και σχετικής ερώτησης από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ είχε επικαλεστεί με περισσό θράσος τον νόμο που παραβίαζε: “Ας διαβάσουν το άρθρο 23 Π.Δ. 26/2012 και το Ν. 2472/1997 για να ενημερωθούν”.

Στην απάντηση της, επίσης, η Αρχή σημειώνει ότι η Νέα Δημοκρατία αναγκάστηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της προκειμένου να είναι ασφαλή τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, επιβεβαιώνοντας πως η αρχική δομή της ιστοσελίδας που είχε αναρτήσει δεν τηρούσε τον νόμο.

Ωστόσο, παρά την επίσημη απάντηση της Αρχής ότι παραβίαζε τον νόμο, η ΝΔ εξακολουθεί να σιωπά. Καλούμε τον πρόεδρο της, Κυρ. Μητσοτάκη, να δώσει άμεσα τις απαραίτητες εξηγήσεις. Το οφείλει πρωτίστως σε όλους τους πολίτες.»

Αναλυτικά η απάντηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.