Κόλαση φωτιάς στη Ζάκυνθο – απειλήθηκαν χωριά (video)

Κόλαση φωτιάς στη Ζάκυνθο – απειλήθηκαν χωριά (video)

Εφιαλτική ήταν η νύχτα για τα ορεινά χωριά Μαριές και Έξω Χώρα της Δημοτικής Ενότητας Ελατίων που για πάνω από πέντε ώρες έζησαν την κόλαση της φωτιάς που ήδη έχει κατακάψει ένα μεγάλο μέρος δασικών και αγροτικών εκτάσεων.

Η φωτιά ξεκίνησε από την Έξω Χώρα και οι δυνατοί άνεμοι οδήγησαν με ταχύτητα την πύρινη λαίλαπα προς το χωριό των Μαριών, του οποίου οι κάτοικοι ως το πρωί ήταν σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Για το «σενάριο» αυτό λεωφορεία του ΚΤΕΛ βρίσκονται ήδη στην πλατεία των Μαριών.Τελικά, την τελευταία στιγμή ο καιρός γύρισε και το χωριό σώθηκε.

Ο Δήμαρχος Ζακύνθου Νικήτας Αρετάκης μίλησε ξεκάθαρα για εμπρησμό εξηγώντας ότι η έναρξη φωτιάς μέσα στη νύχτα και με αυτές τις καιρικές συνθήκες δεν είναι καθόλου τυχαία, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος ανακοίνωσε πως με το πρώτο φως της ημέρας θα φτάσουν στο νησί μας ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιάννης Πανόπουλος και πεζοπόρο τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος από την Πάτρα.

Ως τις 9 το πρωί  πάντως η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη χωρίς ωστόσο να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Πηγή: imerazante.gr, ermisnews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter