Κόλαση

Κόλαση

Η ελληνική οικονομία στη χειρότερη κατάσταση μεταπολεμικά, μακράν χειρότερη από αυτή των μνημονίων.

Οι επιπτώσεις από την πανδημία του κορονοϊού και τα μη μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη φέρνουν στο 2020 δραματική επιδείνωση της αγοράς εργασίας, με αρνητικές προοπτικές, πολύ μεγάλη πτώση των εξαγωγών, που ορισμένοι εκτιμούν ότι μπορεί να ξεπεράσει και το 20%, πάνω από 10% μείωση των δαπανών των νοικοκυριών και επίσης μεγάλη μείωση των επενδύσεων παρά τις fake ελπίδες που διασπείρουν οι υπουργοί του Κυριάκου, σε ποσοστό που οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι μπορεί να φτάσει σε διψήφιο νούμερο.

Ολα αυτά τα δεδομένα φέρνουν και πάλι ύφεση της οικονομίας στο γ΄ τρίμηνο που θα είναι ακόμη μεγαλύτερη στο δ΄, καθώς τα χωρίς σχεδιασμό μέτρα που λαμβάνονται όχι μόνο δεν ανακόπτουν την πτώση, αλλά την επιδεινώνουν.

Ηδη ακόμη και οι «άριστοι» του υπουργείου Οικονομικών κάνουν λόγο για ύφεση για το φετινό έτος που θα ξεπεράσει το 10%, χωρίς να είναι σε θέση να προσδιορίσουν πού θα σταματήσει. Διψήφια ύφεση που οδηγεί την ελληνική οικονομία στην καλύτερη περίπτωση σε ασθενέστατη ανάπτυξη, αν όχι σε μηδενική. Οι διεθνείς οίκοι ήδη ρίχνουν σε σημαντικό βαθμό τις εκτιμήσεις τους για το 2021, ακόμη και 2,5 με 3 μονάδες, και ακόμη δεν έχουν υπολογιστεί οι επιπτώσεις από το αόριστης διάρκειας δεύτερο lockdown. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη λαμβάνει αποσπασματικά μέτρα μέσα στον πανικό της, τα οποία προσφέρουν ελάχιστα στους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που αποτελούν τη σπονδυλική στήλη της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Ολα αυτά οδηγούν κατευθείαν σε μια κοινωνική κόλαση τα επόμενα χρόνια, που για να ξεπεραστεί θα χρειαστούν θαρραλέες πολιτικές, πολύ σημαντικά κεφάλαια και βέβαια μια άλλη κυβέρνηση.

Γιατί αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θέλει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter