Κόλαση πυρός για 12η ημέρα στη Μέση Ανατολή: Ανελέητο σφυροκόπημα σε Γάζα και Ράφα (Video)

Κόλαση πυρός για 12η ημέρα στη Μέση Ανατολή: Ανελέητο σφυροκόπημα σε Γάζα και Ράφα (Video)

Για «τα επόμενα στάδια» του πολέμου στη Μέση Ανατολή προετοιμάζεται ο ισραηλινός στρατός καθώς, παρά τις αμφίσημες διατυπώσεις των προηγούμενων ημερών, φαίνεται πως ο σχεδιασμός θα περιλαμβάνει μεγάλη χερσαία επιχείρηση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι μέσα στη νύχτα σκότωσε τον επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της τρομοκρατικής ομάδας των Επιτροπών Λαϊκής Αντίστασης της Γάζας. Πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή στην πόλη Ράφα στη νότια Γάζα σκοτώνοντας τον Ραφάτ Αμπού Χιλάλ. Οι Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης είναι η τρίτη μεγαλύτερη τρομοκρατική φατρία στη Λωρίδα μετά τη Χαμάς και την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ.

Ξεχωριστά, ο ισραηλινός στρατός λέει ότι στόχευσε πολλά μέλη των αποκαλούμενων “Nukhba”, κομάντο της Χαμάς, που ηγήθηκαν της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου. Ο στρατός λέει ότι περισσότερα από δέκα μέλη του Nukhba σκοτώθηκαν στις επιδρομές.

Ακόμα, η Τζαμίλα αλ-Σάντι, η 1η γυναίκα στο πολιτικό γραφείο της Χαμάς, χήρα του συνιδρυτή της Χαμάς Αμπντέλ Αζίζ αλ-Ραντίσι, σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή. Οι πηγές δεν δίνουν λεπτομέρειες για τον τόπο της επίθεσης, αναφέροντας μόνο ότι σημειώθηκε τα ξημερώματα.

Την ίδια ώρα, παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο ισραηλινός στρατός κατεδάφισε το σπίτι ενός τρομοκράτη της Χαμάς που σκότωσε Ισραηλινό στρατιώτη στη Δυτική Όχθη τον Ιούλιο. Πλάνα δείχνουν εκσκαφέα να καταστρέφει το σπίτι του Αχμέντ Γιασίν Γκαϊντάν στο χωριό Qibya της Δυτικής Όχθης.

Παράλληλα, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε σε στρατιωτικούς στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στη συνοριακή περιοχή με τον Λίβανο. Μεταξύ των στόχων ήταν ένα στρατιωτικό παρατηρητήριο από το οποίο εκτοξεύτηκε ένας κατευθυνόμενος αντιαρματικός πύραυλος προς τη βόρεια πόλη Ρος Χανίκρα την Τετάρτη, λέει ο στρατός. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις προσθέτουν ότι τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν ως απάντηση στα επεισόδια με πυροβολισμούς στο Ισραήλ την περασμένη ημέρα.

Τα βόρεια σύνορα του Ισραήλ θερμαίνονται εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο σε πόλεις του βόρειου Ισραήλ και η τρομοκρατική ομάδα της Χεζμπολάχ επιτέθηκε σε πολλές θέσεις του ισραηλινού στρατού κατά μήκος των συνόρων, καθώς οι αψιμαχίες στα σύνορα συνεχίζονταν την Τετάρτη. Σύμφωνα με το IDF, εννέα ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο, πυροδοτώντας σειρήνες στο Kiryat Shmona και σε πολλές κοντινές κοινότητες. Το IDF είπε ότι τέσσερις αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αεράμυνας Iron Dome. Τουλάχιστον ένας πύραυλος έπεσε στη βόρεια πόλη, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί ή ζημιές.

Λίγο πριν ηχήσουν οι σειρήνες, το IDF είπε ότι ένα από τα άρματα μάχης του βομβάρδισε δύο θέσεις εκτόξευσης κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων (ATGM) στο νότιο Λίβανο, όπου ο στρατός εντόπισε μια προσπάθεια να πραγματοποιήσει επίθεση. Μια τρίτη θέση εκτόξευσης ATGM χτυπήθηκε μετά από επίθεση πυραύλων στη βόρεια πόλη Μετούλα. Ο Ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε αργότερα την Τετάρτη ότι πραγματοποίησε χτύπημα με μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον πυρήνα τρομοκρατών που εκτόξευε όλμους από τον Λίβανο στην περιοχή Μάλκια στα σύνορα.

Λίγες ώρες νωρίτερα κάτοικοι και γιατροί στην πόλη Χαν Γιουνίς της νότιας Γάζας λένε ότι μια αεροπορική επιδρομή έπληξε ένα σπίτι, σκοτώνοντας επτά μικρά παιδιά. Η είδηση ​​διαδόθηκε γρήγορα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς οι φρικιαστικές εικόνες νεκρών και ματωμένων νηπίων παρατεταγμένων δίπλα-δίπλα σε ένα φορείο νοσοκομείου προκάλεσαν οργή στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη.

«Πρόκειται για σφαγή», είπε ο διευθυντής του νοσοκομείου Δρ Γιούσεφ Αλ-Ακκάντ, με τη φωνή του να πνίγεται από συγκίνηση. «Αφήστε τον κόσμο να δει, αυτά είναι απλά παιδιά». Τοπικοί γιατροί επιβεβαίωσαν επίσης ότι τα παιδιά σκοτώθηκαν σε επίθεση και είπαν ότι η οικογένεια Μπακρί ήταν μόνο μία από τις πολλές τέτοιες περιπτώσεις την Τετάρτη. Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τον ισραηλινό στρατό. Το ιατρικό προσωπικό είπε ότι υποδέχθηκε τουλάχιστον 12 νεκρούς και 40 τραυματίες.

Το Ισραήλ έχει πει ότι επιτίθεται στους μαχητές της Χαμάς όπου κι αν βρίσκονται στη Γάζα και κατηγόρησε τους ηγέτες και τους μαχητές της οργάνωσης ότι βρίσκουν καταφύγιο στον άμαχο πληθυσμό.

Εξάλλου, ο αντιναύαρχος Daniel Hagari, ανακοίνωσε επίσης ότι ο στρατός έχει μέχρι στιγμής ενημερώσει τις οικογένειες 203 ομήρων ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας. Λέει ότι ο αριθμός δεν είναι οριστικός, καθώς ο IDF ερευνά συνεχώς νέες πληροφορίες για Ισραηλινούς που αγνοούνται από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός έχει επίσης αποκλείσει ορισμένες περιπτώσεις και ενημέρωσε τις οικογένειες ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα δεν κρατούνται όμηροι. Ο στρατός σαρώνει τη συνοριακή περιοχή της Γάζας για πτώματα αγνοουμένων Ισραηλινών και έτσι πολλές σοροί αναμένεται να αναγνωριστούν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter