Κολομβία: Ακυρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις ακροδεξιών κομμάτων για να τιμήσουν τον Χίτλερ

Κολομβία: Ακυρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις ακροδεξιών κομμάτων για να τιμήσουν τον Χίτλερ

Δύο οργανώσεις της άκρας δεξιάς στην Κολομβία ακύρωσαν τα σχέδιά τους να διοργανώσουν εορταστικές εκδηλώσεις για να τιμήσουν την 129η επέτειο από τη γέννηση του Αδόλφου Χίτλερ την 20ή Απριλίου, μετέδωσε την Τετάρτη το ραδιοφωνικό δίκτυο Caracol.

Οι δύο μικρές οργανώσεις, η Memorias del Pasado Revisionismo Historico και το Centro de Estudios Sociopoliticos Tercera Fuerza, είχαν γνωστοποιήσει μέσω αναρτήσεων σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης πως σκόπευαν να τελέσουν εορταστικές εκδηλώσεις στη Μεδεγίν για να τιμήσουν την κατ’ αυτές «μεγαλύτερη ιδιοφυία του 20ού αιώνα».

Οι δημοτικές αρχές στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας ξεκαθάρισαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να επιτρέψουν να γίνει καμία τέτοια εκδήλωση. Οι οργανώσεις κατόπιν ανέφεραν ότι αναστέλλουν τα σχέδιά τους για να μην έλθουν «σε σύγκρουση με τους θεσμούς». Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, σκοπός τους δεν ήταν να «εξυμνήσουν πράξεις πολέμου» ή «τη γενοκτονία οποιασδήποτε συγκεκριμένης εθνικής ομάδας», ανέφερε το Καρακόλ .

Σε ανακοίνωσή της, η πρεσβεία του Ισραήλ στην Κολομβία χαρακτήρισε την υπόθεση «εξοργιστική και σκανδαλώδη», πριν προσθέσει ότι «δεν υπάρχει χειρότερη ιδέα από το να τιμηθεί ένας από τους χειρότερους εγκληματίες στην ιστορία της ανθρωπότητας»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter