Κολομβία: Άνδρας λιντσαρίστηκε μέχρι θανάτου εξαιτίας ιντερνετικής «φήμης» πως απήγαγε παιδιά

Κολομβία: Άνδρας λιντσαρίστηκε μέχρι θανάτου εξαιτίας ιντερνετικής «φήμης» πως απήγαγε παιδιά

Ένας άνδρας λιντσαρίστηκε μέχρι θανάτου σε προάστιο της πρωτεύουσας της Κολομβίας από πλήθος που τον κατηγορούσε ότι είχε απαγάγει παιδιά, στη βάση ψευδών καταγγελιών σε βάρος του που διέσπειραν χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε η αστυνομία στην Μπογκοτά.

Ο άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, καθώς και άλλα έξι πρόσωπα που κατηγορούνταν πως «ευθύνονταν για την εξαφάνιση και την απαγωγή ανηλίκων», δέχθηκαν επίθεση από μια ομάδα «150 και πλέον ανθρώπων» στο προάστιο Σιουδάδ Μπολίβαρ, δήλωσε ο στρατηγός Χούβερ Πενίγια, επικεφαλής της αστυνομίας στην Μπογκοτά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Αστυνομικοί έσπευσαν να επέμβουν για να σώσουν τους ανθρώπους οι οποίοι δέχθηκαν επίθεση, που είχαν καταφύγει σε ένα ακίνητο, όμως όταν έφθασαν τρεις είχαν ήδη τραυματιστεί σοβαρά, ανάμεσά τους και ο άνδρας που έχασε τη ζωή του — υπέκυψε ενώ διακομιζόταν σε νοσοκομείο.

Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ οκτώ από τους δράστες της επίθεσης ταυτοποιήθηκαν, σύμφωνα με τον στρατηγό.

Αυτές οι «ταραχές» είχαν αφορμή τη «φήμη» που κυκλοφορεί εδώ και εβδομάδες σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και κάνει λόγο για την «υποτιθέμενη απαγωγή έξι ανηλίκων», παρότι οι αρχές την έχουν διαψεύσει, εξήγησε ο ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας.

Η Σιουδάδ Μπολίβαρ είναι μια από τις φτωχότερες συνοικίες της πρωτεύουσας της Κολομβίας και σε αυτήν καταγράφεται ένας από τους υψηλότερους δείκτες ανθρωποκτονιών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter