Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Τραγούδι που υμνεί την ειρήνη

Κολομβία: Υποδέχονται τον Πάπα με… ραπ

Σε ρυθμούς ραπ, ποπ και παραδοσιακής μουσικής πάνω σε στίχους που υμνούν την ειρήνη, το τραγούδι "Κάνουμε το πρώτο βήμα" θα είναι αυτό με το οποίο θα υποδεχτεί τον Πάπα Φραγκίσκο στην πρώτη του επίσκεψη η Κολομβία, η οποία βγαίνει από 50 και πλέον χρόνια ένοπλης σύγκρουσης.

Το τραγούδι επιλέχθηκε χθες για να συνοδεύσει τον Σεπτέμβριο τη διαμονή του Ποντίφικα, ενός από τους βασικούς συντελεστές της ιστορικής ειρηνευτικής συμφωνίας που υπογράφηκε τον περασμένο Νοέμβριο μεταξύ της κυβέρνησης και των μαρξιστών ανταρτών FARC.

"Η επίσκεψη του Πάπα έχει ήδη τον ύμνο της. Οι Musicos Catolicos Unidos (Ενωμένοι Καθολικοί Μουσικοί) και η μελωδία τους 'Demos el primer paso' είναι οι νικητές του #CantaleAlPapa (Tραγούδα για τον Πάπα)", έγραψε στο Twitter η οργανωτική επιτροπή.

Το συγκρότημα, μια θρησκευτική αδελφότητα που δημιουργήθηκε το 2016 στη Μπογκοτά και της οποίας το τραγούδι συνέθεσε ο Κάρλος Κορβάτσο επικράτησε στο διαγωνισμό αυτό, στον οποίο είχαν κατατεθεί 464 προτάσεις από την 31η Μαΐου. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.