Κολομβία: Ιστορική νίκη για τις γυναίκες – Αποποινικοποιούνται οι αμβλώσεις (video)

Κολομβία: Ιστορική νίκη για τις γυναίκες – Αποποινικοποιούνται οι αμβλώσεις (video)

Έπειτα από απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου και τους αγώνες χιλιάδων γυναικών αναγνωρίζεται στην Κολομβία το δικαίωμα στην διακοπή κύησης μέχρι και τον 6ο μήνα, χωρίς να συντρέχει κάποιος ειδικός λόγος.

Αυτό σημαίνει πως, μέχρι την 24η βδομάδα της εγκυμοσύνης της μια γυναίκα, μπορεί να προχωρήσει σε άμβλωση, χωρίς να υπάρχει ιατρικός λόγος.

Μέχρι, τώρα, μία γυναίκα στην Κολομβία είχε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει έκτρωση μόνο σε περιπτώσεις βιασμών, εάν η υγεία της μέλλουσας μητέρας διέτρεχε σοβαρό κίνδυνο, ή εάν το έμβρυο παρουσίαζε δυσπλασία που απειλούσε σοβαρά την επιβίωσή του, με απόφαση του 2006 του κορυφαίου δικαστικού οργάνου της Κολομβίας. Η απόφαση αυτή έδινε επίσης δικαίωμα άρνησης πραγματοποίησης της επέμβασης για τη διακοπή της κύησης στους γιατρούς για συνειδησιακούς λόγους. Υπήρχαν, ακόμα και ποινικές διώξεις για τις «ανυπάκουες» γυναίκες.

Αν σκεφτούμε την υπέρμετρη και αδικαιολόγητη επιρροή της Καθολικής Εκκλησίας στο συγκεκριμένο ζήτημα, και ειδικότερα στην Λατινική Αμερική, τότε, έχουμε να κάνουμε με μια ιστορική νίκη για τις γυναίκες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter