Κολομβία Μητσοτάκη

Κολομβία Μητσοτάκη

Είπαν όχι σε πράκτορα του FBI που ζήτησαν να καταθέσει, δικαιολόγησαν αδιευκρίνιστα 500ευρα, κατασκεύασαν από το μυαλό τους κατηγορίες γι’ αυτούς που αποκάλυψαν το σκάνδαλο Novartis και όπως αποδείχθηκε παραποίησαν με τον πιο εξωφρενικό τρόπο έγγραφο των αμερικανικών αρχών μέσω του υπουργείου Εξωτερικών που αποκαλύπτει χρηματισμό υπουργού.
Ναι, πιο κάτω δεν πάει. Έχουμε πιάσει πάτο…

*** Έγγραφο του FBI αναφέρει ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος χρηματίστηκε με 20.000 ευρώ από τη Novartis. Από την επίσημη μετάφραση του υπουργείου Εξωτερικών, όμως, το όνομα του τότε υπουργού του ΠΑΣΟΚ απουσιάζει, αποδεικνύοντας με τον πιο κατηγορηματικο τρόπο την σκοπιμότητα να βαφτιστεί – με σύμμαχο πάντα τα Πετσωμένα ΜΜΕ – το σκάνδαλο ως «σκευωρία».

*** Και φυσικά ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν είπε ούτε λέξη για την ταμπακιέρα, αρκέστηκε σε μια επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λες και την αποκάλυψη την έκανε η Κουμουνδούρου. Κι άντε από τον κ. Λοβέρδο δεν περιμέναμε και τίποτα.

*** Περιμέναμε όμως μια σαφή και ξεκάθαρη απάντηση από το υπουργείο Εξωτερικών. Όπως και τελικά έγινε μετά τον σάλο που προκάλεσε το δημοσίευμα του Documento στα social, γιατί τα συστημικά ΜΜΕ δεν άκουσαν, δεν έμαθαν τίποτα.
Κι αν θάβουν θέμα για τον Λοβέρδο που δεν ανήκει και στην τελική στη ΝΔ (ή μήπως τελικά ανήκει), βάλτε με το νου σας τι παραποίηση έχουν κάνει για τα κυβερνητικά στελέχη και τον ίδιο τον Μητσοτάκη για άλλα θέματα.

*** Επιστρέφω, όμως, το υπουργείο Εξωτερικών υποχρεώθηκε, που λέτε, να απαντήσει. Και τι είπε; «Η Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία καταργήθηκε με το Νόμο 4781/21, δεν είχε ως γνωστόν την αρμοδιότητα να προβαίνει σε έλεγχο του περιεχομένου μεταφράσεων. Το μεταφραστικό έργο εξετελείτο από τους συνεργαζόμενους ιδιώτες μεταφραστές, οι οποίοι ήταν οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το περιεχόμενο της μετάφρασης». Καυσίγελος.

*** Δηλαδή τι; Ότι εμείς δεν έχουμε ευθύνη, την ευθύνη την έχουν οι μεταφραστές. Δηλαδή υπάρχει στην Ελλάδα μεταφραστής που θα έπαιρνε στα χέρια του έγγραφο του FBI και θα είτε θα έκανε λάθος στην απόδοση της μετάφρασης, είτε θα έκρινε από μόνος του ότι δεν υπάρχει λόγος να συμπεριληφθεί το όνομα ενός υπουργού που αναφέρεται ως παραλήπτης χρηματικού ποσού και συνειδητά το παρέλειψε. Μάλιστα.

*** Αλλά ακόμα κι αυτό είναι ψέματα και αποδεικνύεται. Ο νόμος για το μητρώο μεταφραστών δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο του 2021 και προβλεπόταν 6 μήνες μεταβατικής περιόδου, δηλαδή μέχρι τον Αύγουστο το 2021. Το έγγραφο δυστυχώς γι’ αυτούς μεταφράστηκε Απρίλιο του 2021 και γι’ αυτό φέρει, άλλωστε, σφραγίδα της μεταφραστικής υπηρεσίας του ΥΠΕΞ.

*** Μου θυμίζει όλο αυτό την ανιψιά μου που όταν τη ρωτούν οι γονείς της «ποιος έκανε τη ζημιά», δείχνει την αδερφή της που είναι 4 μηνών.

*** «Βάζουμε τάξη στο σπίτι μας» ήταν το σύνθημα της εκδήλωσης το 2016, κατά την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίαζε το πρόγραμμα αποπληρωμής των δανεικών και αγύριστων 214, τότε, εκατομμυρίων ευρώ.
Σχεδόν 6 χρόνια μετά όχι μόνο δεν μειώθηκαν ούτε λίγο, έτσι για τα μάτια του κόσμου, αλλά σχεδόν διπλασιάστηκαν, καθώς σύμφωνα με τον τελευταίο ισολογισμό της Νέας Δημοκρατίας τα χρέη προς τις τράπεζες είναι πλέον 381,3 εκατ. ευρώ.
Μια τάξη, μια αλφαδιά, μούρλια…

*** Πότε θα τελειώσει αυτό το ανέκδοτο δεν ξέρω. Αν εγώ χρωστάω λεφτά, έρχονται τα funds και μου παίρνουν το σπίτι, το αυτοκίνητο, ό,τι έχω τέλος πάντων. Μου «παγώνουν» την κάρτα, δεν μπορώ να βγάλω φορολογική ενημερότητα και διάφορα άλλα. Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και οποιοδήποτε άλλο κόμμα χρωστά και μάλιστα τόσα εκατομμύρια, η πλειοψηφία των περισσότερων δόθηκαν με «αέρα», κατά ποιον τρόπο δεν λογοδοτούν;

*** Τέλος στη συζήτηση για περαιτέρω μέτρων στήριξης από τον Χρήστο Σταϊκούρα. Ούτε επίδομα βενζίνης, ούτε τίποτα. Δεν πειράζει που η βενζίνα θα φτάσει σύντομα τα 2,5 ευρώ το λίτρο, δεν πειράζει που βγήκαν ξανά τα τεφτέρια στα βενζινάδικα, δεν πειράζει που ξεκίνησαν οι κλοπές βενζίνης και οι ασφαλιστικές αποζημιώνουν τάπες βενζίνης.
Θα συνηθίσουμε.

*** Το θράσος του Άδωνη το ξέρουμε χρόνια τώρα, αλλά ότι θα έφτανε στο σημείο να πει ότι έχουμε πολύ φτηνή βενζίνη και πως είναι ακριβή λόγω των φόρων, δεν το περίμενα. Λες και τους φόρους τους πληρώνει αυτός από την τσέπη του και μας τους κάνει δώρο.
Τι ψηφήσατε ρε;

*** Τώρα που θυμήθηκα τη βενζίνη, η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής κατήγγειλε μαφία στα βενζινάδικα και όχι δεν ξεκίνησε καμία αυτεπάγγελτη εισαγγελική παρέμβαση. Αυτά γίνονται στις κανονικές χώρες, στο Ελλαδιστάν όχι.

*** Η ΕΣΗΕΑ διέγραψε Ζούλα, Καφαράκη και Τρουπή από τα μητρώα της
βάσει του άρθρου περί διαστρέβλωσης, απόκρυψης, αλλοίωσης ή πλαστογράφησης πραγματικών περιστατικών για τον ανταποκριτή «φάντασμα» στη Μόσχα που έκανε ρεπορτάζ από την Κυψέλη και όχι μόνο έχουν την ευθιξία να παραιτηθούν, όχι μόνο δεν τους ζήτησαν από το Μέγαρο Μαξίμου την παραίτηση, αλλά ο Οικονόμου τους επιβράβευση κιόλας για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην Αγία Παρασκευή.
Χούντα κανονική, όχι αστεία…

*** Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο νταής σύζυγος της Τζεβριέ που την ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου. Ο θείος του 31χρονου γυναικοκτόνου, στην προσπάθειά του να ελαφρύνει τη θέση του ανιψιού του κι απευθυνόμενος προς το δικαστήριο, είπε: «Όλοι τις δέρνουμε τις γυναίκες μας, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Δεν είπαμε να τις σκοτώσουμε, αλλά όλοι τις δέρνουμε». Άλλος νταής αυτός. Θα είναι οικογενειακό τους.
Πόσοι όμως σε όλη τη χώρα σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο; Για να βγαίνει να το λέει, έτσι, φόρα παρτίδα, σίγουρα λίγοι δεν είναι…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter