Κολομβία: Μυστήριο με τα dating apps του θανάτου – Πέντε νεκροί τουρίστες στο Μεδεγίν

Κολομβία: Μυστήριο με τα dating apps του θανάτου – Πέντε νεκροί τουρίστες στο Μεδεγίν

Θρίλερ με «ύποπτους θανάτους» ξένων τουριστών βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μεδεγίν, καθώς πέντε αλλοδαποί άνδρες βρέθηκαν νεκροί τις τελευταίες επτά ημέρες στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας, μετά από χρήση εφαρμογών γνωριμιών.

Το Μεδεγίν, η πόλη του Πάμπλο Εσκομπάρ, θεωρείται από τις πιο διεφθαρμένες πόλεις στον κόσμο, ένα από τα παγκόσμια κέντρα ναρκο-εμπορίου, με συμμορίες, δολοφονίες και εκβιασμούς να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Τώρα, μπαίνει στο στόχαστρο εξαιτίας των περιπτώσεων θανάτων μετά από ραντεβού που κλείστηκαν μέσω dating apps.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κανένα από τα περιστατικά δεν ήταν βίαιο. Ωστόσο, οι Αρχές έχουν επιστήσει την προσοχή στην αύξηση των θανάτων εξαιτίας της σκοπολαμίνης, μιας υπνωτικής και κατασταλτικής ουσίας που χρησιμοποιείται για να ναρκώνονται, να ληστεύονται και να μη θυμούνται τίποτα τα θύματα. Σε μεγάλες δόσεις, ή σε συνδυασμό με την κατανάλωση αλκοόλ, η ψυχοτρόπος ουσία αυτή μπορεί να είναι θανατηφόρα.

«Υπήρξαν ορισμένοι θάνατοι από φυσικά αίτια, από καρδιακά προβλήματα, άλλοι από αυτοκτονία και άλλοι από υπερβολική δόση», δήλωσε ο δήμαρχος του Μεδεγίν, Φεντερίκο Γκουτιέρες, μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Σε άλλες περιπτώσεις, βλέπουμε τουρίστες που χρησιμοποιούν εφαρμογές γνωριμιών να πέφτουν θύματα εξαπάτησης και στη συνέχεια, να καταλήγουν να ληστεύονται και να δολοφονούνται. Το θέμα είναι πολύ λεπτό και έχω ήδη μιλήσει με τον πρέσβη των ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Γνωστές εφαρμογές γνωριμιών αποτελούν δημοφιλές εργαλείο για τις εγκληματικές συμμορίες που στοχεύουν τον αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών, σύμφωνα με τους εγκληματολόγους. Σύμφωνα με τον Guardian, τοπικές συμμορίες απασχολούν νεαρές γυναίκες για να δελεάσουν τουρίστες σε ραντεβού, πριν τους ληστέψουν.

Πολλές από τις περιπτώσεις δεν καταγγέλλονται, καθώς τα θύματα ντρέπονται να απευθυνθούν στην αστυνομία, ωστόσο, οι θάνατοι που καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα έχουν φέρει το θέμα στο προσκήνιο.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέφερε μάλιστα ότι γνώριζε για μια συμμορία στην πόλη, που χρησιμοποιούσε στο παρελθόν εφαρμογές γνωριμιών για να απομονώσει τα θύματα πριν τα απαγάγει και τα σκοτώσει. Αλλά ακόμα δεν είναι σαφές, αν όντως αυτή η συμμορία κρύβεται πίσω από τους θανάτους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter