Κολομβία: Νεκρός ένας εκ των ηγετών του ισχυρότερου καρτέλ ναρκωτικών της χώρας

Κολομβία: Νεκρός ένας εκ των ηγετών του ισχυρότερου καρτέλ ναρκωτικών της χώρας

Ο Γουίλμορ Αντόνιο Κιρός, γνωστός και ως «Σιόπας», εκ των διαδόχων του μέχρι πέρσι αρχηγού του ισχυρότερου καρτέλ των ναρκωτικών στην Κολομβία, βρέθηκε νεκρός την Τετάρτη στο βορειοδυτικό τμήμα της Κολομβίας.

Ο Σιόπας ήταν ο δεύτερος στην ηγετική πυραμίδα της οργάνωση AGC (Autodefensas Gaitanistas de Colombia), ή αλλιώς Clan del Golfo. Μαζί με τον Τσικίτο Μάλο και τον Γκονσαλίτο χαρακτηρίζονται από τις αρχές της Κολομβίας διάδοχοι του Ντάιρο Αντόνιο Ούσουγα, ή «Οτονιέλ», του διαβόητου αρχηγού της Clan del Golfo, που εκδόθηκε στις ΗΠΑ πέρυσι.

Ο αξιωματικός της αστυνομίας Κορτές δεν διευκρίνισε την αιτία του θανάτου του «Σιόπας», το πτώμα του οποίου βρέθηκε τρία χιλιόμετρα από την πόλη Νταβέιμπα, ιστορικά προπύργιο της Κλαν. «Διενεργούμε έρευνα για τα κίνητρα του εγκλήματος», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο «Σιόπας» διοικούσε όλες τις δραστηριότητες της Κλαν στον νομό Τσοκό και στις ακτές της Κολομβίας στον Ειρηνικό. Στις περιοχές αυτές, η συμμορία, που μετρά κάπου 3.000 μέλη, εμπλέκεται σε αιματηρή σύγκρουση με τον Στρατό Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) για τον έλεγχο οδών διακίνησης ναρκωτικών, λένε οι αρχές στην Μπογκοτά.

Η κολομβιανή αστυνομία προσέφερε αμοιβή 1,2 εκατ. δολαρίων για πληροφορίες που θα επέτρεπαν τον εντοπισμό των τριών ηγετών της συμμορίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter