Κολομβία: Πυρά δέχτηκε το ελικόπτερο του προέδρου Ντούκε (Video)

Κολομβία: Πυρά δέχτηκε το ελικόπτερο του προέδρου Ντούκε (Video)

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Ιβάν Ντούκε, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το ελικόπτερο με το οποίο ταξίδευε, συνοδευόμενος από υπουργούς κι έναν αυτοδιοικητικό αξιωματούχο, έγινε στόχος πυρών κοντά στα σύνορα με τη Βενεζουέλα.

Έκανε λόγο περί «άνανδρης επίθεσης» και τόνισε πως «είναι ορατές τρύπες από σφαίρες» στο προεδρικό ελικόπτερο, προσθέτοντας ότι η ασφάλειά του απέτρεψε «κάτι θανάσιμο».

Ο Ντούκε βρισκόταν στο ελικόπτερο μαζί με τους υπουργούς Άμυνας και Εσωτερικών της κυβέρνησής του, Διέγο Μολάνο και Ντανιέλ Παλάσιος, αντίστοιχα, καθώς και τον Σιλβάνο Σεράνο, κυβερνήτη της περιφέρειας Νόρτε δε Σαντανδέρ, που γειτονεύει με τη Βενεζουέλα.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από το χωριό Σαρδινάτα και κατευθυνόταν στην Κούκουτα, την πρωτεύουσα της περιφέρειας που βρίσκεται πάνω στα σύνορα.

Στην περιοχή αυτή, όπου επικρατεί μεγάλη ανασφάλεια, συγκρούονται η οργάνωση που επισήμως είναι η τελευταία που συνεχίζει τον ένοπλο αγώνα στην Κολομβία, ο Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), οι Pelusos – υπολειμματική ομάδα οργάνωσης μαοϊστών ανταρτών που επισήμως έχει διαλυθεί κι εγκαταλείψει τον ένοπλο αγώνα-, αποστάτες των άλλοτε Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC), καθώς και διάφορες συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά.

«Δεν εκφοβιζόμαστε από τη βία, ούτε από τρομοκρατικές ενέργειες. Το κράτος μας είναι ισχυρό, η Κολομβία είναι αρκετά ισχυρή για να αντιμετωπίσει αυτό το είδος απειλής» διαβεβαίωσε ο αρχηγός του κράτους.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα σημειώθηκε επίθεση με αυτοκίνητο-βόμβα στη βάση της 30ής Ταξιαρχίας του στρατού στην Κούκουτα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες στρατιωτικοί και μερικοί σύμβουλοί τους των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.

Ο Μολάνο επέρριψε την ευθύνη στον ELN. Η ηγεσία της οργάνωσης διέψευσε ότι επρόκειτο για ενέργεια των μαχητών της.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter