Κολωνός: Ανώνυμο τηλεφώνημα από τον Σεπτέμβριο δέχθηκε για τη 12χρονη το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Κολωνός: Ανώνυμο τηλεφώνημα από τον Σεπτέμβριο δέχθηκε για τη 12χρονη το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Μια νέα και άγνωστη διάσταση σχετικά με την υπόθεση βιασμού και μαστροπίας σε βάρος της 12χρονης από τον Κολωνό φέρνει στη δημοσιότητα το Χαμόγελο του Παιδιού.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης για την υπόθεση, το «Χαμόγελο του Παιδιού» αναφέρει ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου δέχτηκε ανώνυμο τηλεφώνημα μέσα από το οποίο ζητούσαν από τον οργανισμό να «υποστηρίξει συμβουλευτικά και να κατευθύνει τους οικείους ανήλικης που είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από ενήλικο άνδρα».

Όπως αναφέρει το Χαμόγελο του Παιδιού, οι αρμόδιοι υπάλληλοι έδωσαν άμεσα τις απαραίτητες κατευθύνσεις στον άγνωστο που τηλεφώνησε, και ζήτησαν να μιλήσουν τόσο με το ίδιο το παιδί.

Ωστόσο, τόσο η 12χρονη όσο και οι γονείς δεν επικοινώνησαν ποτέ με τον οργανισμό.

Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

● Αρχές Σεπτεμβρίου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δέχθηκε ανώνυμη κλήση, χωρίς να δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία, για να υποστηρίξει συμβουλευτικά και να κατευθύνει τους οικείους ανήλικης που είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από ενήλικο άνδρα.

● Οι άνθρωποι του Οργανισμού έδωσαν άμεσα τις απαραίτητες κατευθύνσεις και ζήτησαν να μιλήσουν, τόσο με το ίδιο το παίδι, όσο και με τους γονείς του με στόχο να τους στηρίξουν.

● Το παιδί δεν ήθελε να μιλήσει και οι γονείς δεν επικοινώνησαν ποτέ με τη Γραμμή Βοήθειας και Υποστήριξης του Οργανισμού.

● «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μη έχοντας κάποιο στοιχείο κατηύθυνε την οικογένεια να επικοινωνήσουν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ανηλίκων.

● Από τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του δεν ήταν δυνατή η συσχέτιση της κλήσης με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό.

● Σήμερα, και σε συνέχεια της δημοσιότητας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαπίστωσε και επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το ιστορικό, ότι η κλήση που δέχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 αφορούσε στην υπόθεση κακοποίησης της 12χρονης.

● Ο Οργανισμός έχει ζητήσει να στηρίξει το παιδί, και μετά από σχετική σύσταση αναμένει την έγκριση και συναίνεση των γονέων και των αρμόδιων ανακριτικών υπαλλήλων προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η διαδικασία κατάθεσης της 12χρονης.

● Στη συνέχεια, η 12χρονη μπορεί να υποστηριχτεί στο θεραπευτικό κέντρο «Το Σπίτι του Παιδιού», το πρώτο στην Ελλάδα Κέντρο Ημέρας για την εξατομικευμένη Παροχή Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε Παιδιά και Εφήβους, θύματα κάθε μορφής κακοποίησης.

Διαβάστε επίσης: Αποκαλύψεις – σοκ στον Κολωνό: «Ο 53χρονος ζητούσε γυμνές φωτογραφίες με τα αδέλφια της», λέει η γιαγιά (Video)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter