Κολωνός: Εξοργιστική διατύπωση δικηγόρου για το 12χρονο παιδί – «Είχε επιλέξει συγκεκριμένη στάση ζωής» (Video)

Κολωνός: Εξοργιστική διατύπωση δικηγόρου για το 12χρονο παιδί – «Είχε επιλέξει συγκεκριμένη στάση ζωής» (Video)

Μετά την πρόταση της εισαγγελέως να αθωωθεί ο Ηλίας Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης η οποία προκάλεσε την οργή της κοινωνίας, σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε και η ντροπιαστική δήλωση της δικηγόρου των 22 κατηγορουμένων στην εν λόγω υπόθεση, που υποστήριξε ότι το θύμα βιασμού και μαστροπείας στην υπόθεση του Κολωνού «επέλεξε» μία «συγκεκριμένη στάση ζωής», Βάσω Πανταζή.

«Μην βάζουμε την έλλειψη βίας σε αντιδιαστολή με τη συγκατάθεση και συναίνεση. Συναίνεση δεν μπορεί να δώσει ένα ανήλικο αλλά υπάρχει αδίκημα. Τι σημαίνει π.χ ότι οι εντολείς μου κατηγορούνται για συνεύρευση έναντι αμοιβής; Σημαίνει ότι δεν τη χτύπησαν αλλά της έδωσαν χρήματα. Προκύπτει δυστυχώς ότι είχε επιλέξει (η 12χρονη) μια συγκεκριμένη στάση ζωής για να επιβιώσει. Είναι τραγωδία για όλους μας», δήλωσε η δικηγόρος.

Όταν οι δημοσιογράφοι αντέδρασαν μετά την εξοργιστική αυτή δήλωση, η ίδια είπε ότι «είναι τραγωδία για όλους μας. Μα δεν το ξέρετε ότι ήταν εκδιδόμενη από τη δικογραφία; Δυστυχώς, είναι τραγωδία και φταίμε όλοι μας».

 

Στη συνέχεια, η Β. Πανταζή σε μια προσπάθεια να εξωραΐσει το προφίλ των πελατών της και να δημιουργήσει εντυπώσεις, αναφέρθηκε σε «12.500 πειστήρια» από τα οποία όπως υποστήριξε δεν προέκυψε κάτι επιβαρυντικό για τους κατηγορούμενους που εκπροσωπεί, προσθέτοντας ότι «δεν τη χτύπησαν, δεν την απείλησαν, δεν χρησιμοποίησαν βία». Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωσή της ότι η εισαγγελέας στην αγόρευσή της αναγνώρισε στους εντολείς της, «πλάνη για την ηλικία του θύματος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Β. Πανταζή εξηγώντας τη διαφορά μεταξύ των κατηγοριών για βιασμό ανηλίκου και κατάχρηση ανηλίκου, που αφορά στη περίπτωση του βασικού κατηγορουμένου της υπόθεσης Ηλία Μίχου, σημείωσε ότι η μεν πρώτη περίπτωση μπορεί να επιφέρει φυλάκιση από 10 έτη μέχρι ισόβια, ενώ η δεύτερη από 10 έως 15 χρόνια.

«Ο βιασμός στην Ελλάδα έχει δύο μορφές τέλεσης. Είτε ασκώ βία την ώρα εκείνη στο θύμα μου, είτε το απειλώ με τρόπο που να κινδυνεύει η ζωή του και η σωματική του ακεραιότητα και τελώ συνουσία. Εάν εγώ είμαι ένα πρόσωπο που μου το είχαν εμπιστευτεί και το παρασύρω και το πείθω και το παραπλανώ, με οποιονδήποτε δηλαδή άλλο τρόπο, να τελέσει συνουσία μαζί μου, τότε παύει να υπάρχει ο βιασμός και υπάρχει το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου, κάτι για το οποίο η εισαγγελική αρχή πρότεινε την ενοχή του πρώτου κατηγορουμένου, το οποίο είναι ένα βαρύτατο κακούργημα, με βαρύτατο πλαίσιο ποινής με 10-15 έτη», σημείωσε χαρακτηριστικά η ίδια.

Διαβάστε επίσης: Ο Μίχος γίνεται σφραγίδα της Δικαιοσύνης

«Πυρά» Ακρίτα μετά την εισαγγελική πρόταση για Μίχο: «Αισθάνομαι σωματικά άρρωστη»

Αποστολος Λύτρας: «Απαράδεκτη η εισαγγελική πρόταση για τον Ηλία Μίχο» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter