Κολωνός – Παιδοψυχιατρική Εταιρεία: Επιστημονικά αβάσιμη και ηθικά απορριπτέα η εισαγγελική πρόταση για τη 12χρονη

Κολωνός – Παιδοψυχιατρική Εταιρεία: Επιστημονικά αβάσιμη και ηθικά απορριπτέα η εισαγγελική πρόταση για τη 12χρονη

«Επιστημονικά αβάσιμο» είναι το σκεπτικό της εισαγγελέως Μαρίας-Ελένης Νικολού, σύμφωνα με την Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος-Ένωση Ψυχιάτρων Παιδιών και Εφήβων.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία σχετικά με τις νέες εξελίξεις στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό. Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της εισαγγελέως σχετικά με την απαλλαγή του Ηλία Μίχου, λόγω αμφιβολιών, από τις κατηγορίες του βιασμού και δύο μορφών του αδικήματος της μαστροπείας προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις.

Η ανακοίνωση της Εταιρείας:

«Η Εταιρεία μας παρακολουθεί με βαθιά ανησυχία τις εξελίξεις στην υπόθεση του Κολωνού ειδικά ως προς τα ζητήματα ερμηνείας και εφαρμογής της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία ανήλικων παιδιών από σεξουαλική εκμετάλλευση και βιασμό.

Τονίζουμε ότι θεωρούμε ως ηθικά απορριπτέα όσο και επιστημονικά αβάσιμη, οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα μπορούσε να συναινέσει σε σεξουαλική πράξη με ενήλικα.

Ελπίζουμε ότι οι θεσμικά υπεύθυνοι θα προστατεύσουν τα κατεξοχήν θύματα της υποθέσεως του Κολωνού, δηλαδή τα παιδιά και ότι μέχρι τώρα λάθη και αστοχίες θα διορθωθούν πάραυτα.

Η προστασία των παιδιών είναι κατάκτηση της κοινωνίας μας και πρέπει να είναι πρώτιστο μέλημα όλων μας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter