Κολωνός: «Χωρίς ψυχολογική υποστήριξη η 12χρονη», καταγγέλλει η δικηγόρος της οικογένειας (Videos)

Κολωνός: «Χωρίς ψυχολογική υποστήριξη η 12χρονη», καταγγέλλει η δικηγόρος της οικογένειας (Videos)

Την απουσία άμεσης ψυχολογικής υποστήριξης στη 12χρονη που έπεσε θύμα κυκλώματος παιδοβιαστών στον Κολωνό, καταγγέλλει η δικηγόρος της οικογένειας, Ασπασία Ταραχοπούλου, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

«Τώρα συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί. Δεν την έχει δει ακόμα ψυχολόγος», ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του ANT1 η δικηγόρος, επισημαίνοντας ότι η υποστήριξη αφορά μόνο την ανάκριση και τη διερεύνηση της υπόθεσης.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο και για τον άνθρωπο που την φροντίζει, να γνωρίζει τον τρόπο που πρέπει να συμπεριφερθεί και να της μιλήσει, να την “ανοίξει”. Δεν έχει καμία ψυχολογική υποστήριξη. Είναι σε πάρα πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Κλαίει συνέχεια, δεν κοιμάται, έχει εφιάλτες, δεν θέλει να βγει έξω. Είναι κλεισμένη μέσα σε ένα σπίτι. Θέλει να τιμωρηθούν όλοι αυτοί που της έκαναν ό,τι της έκαναν», επεσήμανε η κ. Ταραχοπούλου, επιρρίπτοντας ευθύνες τόσο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο και στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

«Από την καταγγελία μέχρι και σήμερα, την 12χρονη δεν την έχει δει ψυχολόγος. Αν είναι ποτέ δυνατόν. Ούτε στο Χαμόγελο του Παιδιού που ήταν, είχε ψυχολόγο … Κανένας και ποτέ. Δεν υπάρχει κοινωνική πρόνοια, δεν υπάρχει κράτος. Δεν μπορεί να αφήνεται αυτή η 12χρονη στην τύχη της. Αυτή την χρονιά χρειάζεται διδασκαλία κατ’ οίκον, να πάει του χρόνου σε σχολείο.

Να ρωτήσουμε την κα Μιχαηλίδου Το θέμα της ψυχολογικής υποστήριξης από τις επίσημες δομές το είχαμε πει επανειλημμένως. Μετά, ήταν ενάμιση μήνα στο Χαμόγελο του Παιδιού, θεωρούσαμε ότι εκεί έχει ψυχολογική υποστήριξη -δεν είχε. Τώρα, έχει φύγει», υπογράμμισε η κ. Ταραχοπούλου.






Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter