«Κωλοτούμπα» Γεραπετρίτη στη Βουλή για το καμένο σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα

«Κωλοτούμπα» Γεραπετρίτη στη Βουλή για το καμένο σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα

Τον εαυτό του διέψευσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης μέσα σε διάστημα μόλις πέντε ημερών αναφορικά με το καμένο και ολικά κατεστραμμένο από το καλοκαίρι του 2019 σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, το οποίο -όπως ισχυρίστηκε την προηγούμενη Τετάρτη- «λειτουργούσε απολύτως».

Δείτε επίσης: Προσχηματική αυτοκριτική Καραμανλή στη Βουλή: «Φταίω κι εγώ» για τις διαχρονικές παθογένειες του Δημοσίου

Σύμφωνα με τα πρακτικά της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, ο τύποις υπουργός Μεταφορών δήλωσε την προηγούμενη Τετάρτη:

«Αναφέρομαι στο θέμα της τηλεδιοίκησης στη Λάρισα. Κοιτάξτε, η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα μας παρεδόθη το 2019 κατεστραμμένη. Δεν λειτουργούσε, γιατί είχε μεσολαβήσει μια φωτιά στις αρχές του 19. Δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση στη Λάρισα, όταν αναλάβαμε. Δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση καθόλου. Άρα, όλα γίνονταν χειροκίνητα.

»Ανακτήθηκε η τηλεδιοίκηση σε πλήρη λειτουργία στη Λάρισα, επαναλαμβάνω, ανακτήθηκε σε πλήρη λειτουργία η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα 1η Νοεμβρίου του 2022. Σας καταθέτω ακριβώς το πρωτόκολλο διοικητικής παραλαβής της τηλεδιοίκησης στη Λάρισα.

»Συνεχίζω λοιπόν και προσέξτε, γιατί υπάρχει και κάτι το οποίο είναι πιο σοβαρό και νομίζω ότι, πολλές φορές προσπαθούμε να συνεννοηθούμε, αλλά ο καθένας εκκινεί με παρωπίδες. Την κρίσιμη νύχτα που συνέβη αυτό, πέρα από το γεγονός ότι είχαν προβλεφθεί οι δύο σταθμάρχες που, δυστυχώς, δεν βρίσκονταν στη θέση τους την κρίσιμη ώρα, εκείνο το οποίο συνέβη είναι ότι, το κέντρο τηλεδιοίκησης της Λάρισας, λειτουργούσε απολύτως.

»Επαναλαμβάνω και θέλω να καταγραφεί ρητά στα πρακτικά. Το κέντρο τηλεδιοίκησης της Λάρισας, λειτουργούσε απολύτως. Γιατί λειτουργούσε απολύτως; Πώς αποδεικνύεται; Αποδεικνύεται από το γεγονός, ότι όλη εκείνη την ημέρα, όλες οι δρομολογήσεις αμαξοστοιχιών, έγιναν με αυτόματη χάραξη, μέσω του κέντρου τηλεδιοίκησης. Όλες οι δρομολογήσεις. Λειτουργούσε στο ακέραιο».

Τελικά η τηλεδιοίκηση ήταν… τοπική

Σήμερα, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο υπερυπουργός που ανέλαβε να διαχειριστεί την κυβερνητική κρίση που προκάλεσε η τραγωδία στα Τέμπη αναγκάστηκε να κάνει μια περίτεχνη κυβίστηση.

Στην πρωτολογία του, ισχυρίστηκε πως την Τετάρτη δεν μίλησε για το «καθολικό κέντρο τηλεδιοίκησης», κάτι που δεν διευκρίνισε ποτέ ενώπιον Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ενώ στη δευτερολογία του επιτέθηκε μεν στον Νίκο Παππά που τον κατηγορούσε για ασύστολα ψεύδη, ολοκλήρωσε δε την «κωλοτούμπα» του.

Ειδικότερα, προφασίστηκε ότι είναι… θύμα εξύβρισης από τον τομεάρχη Μεταφορών και Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως οι κατηγορίες του κ. Παππά συνιστούν «βαρύτατη προσβολή». «Αυτό το οποίο είπα, είναι ότι υπάρχει τοπική τηλεδιοίκηση, η οποία είναι για 8,5 χιλιόμετρα» ανέφερε, συμπληρώνοντας πως δεν προσπάθησε να εξαπατήσει κανέναν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter