«Κωλοτούμπα» Πλεύρη με rapid test στα οδοντιατρεία – Το «μπαλάκι» στους οδοντιάτρους

«Κωλοτούμπα» Πλεύρη με rapid test στα οδοντιατρεία – Το «μπαλάκι» στους οδοντιάτρους

Στροφή 180 μοιρών από την κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας στο θέμα των επισκέψεων εμβολιασμένων ασθενών σε οδοντιατρεία καθώς το κυβερνητικό σχέδιο αποδείχθηκε και πρόχειρο, και κοστοβόρο για τους ασθενείς (και τους συνοδούς τους), ενώ ούτε καν είχαν συνομιλήσει με τους οδοντιάτρους, όπως παραδέχτηκε εμμέσως και ο Θ. Πλεύρης, αφού εκ των υστέρων ζήτησε την παρουσία εκπροσώπου των οδοντιάτρων στην Επιτροπή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου, ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε αλλαγές στην υπουργική απόφαση που αφορά στον τρόπο που θα προσέρχονται οι εμβολιασμένοι ασθενείς στα οδοντιατρεία επισημαίνοντας ότι η Οδοντιατρική Ομοσπονδία θα καθορίσει σε ποιες ιατρικές πράξεις θα χρειάζονται rapid test.

«Το θέμα με τους οδοντιάτρους λύθηκε. Αυτό που προέβλεπε αρχικά η υπουργική απόφαση ήταν και οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι να κάνουν rapid test. Κάναμε μια συζήτηση με την Επιτροπή και είπαμε όσοι πηγαίνουν σε ιατρείο να μη χρειάζεται rapid test ούτε ο συνοδός ούτε και ο ασθενής, αλλά υπήρξε ένα κενό με τα αερολύματα. Προχθές, στη Επιτροπή, ζήτησα να είναι εκπρόσωπος των οδοντιάτρων και καταλήξαμε σε μια λύση που καλύπτει όλες τις πλευρές. Η ίδια η Ομοσπονδία των οδοντιάτρων θα καθορίσει σε ποιες ιατρικές πράξεις που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες θα χρειάζονται rapid test. Για όλες τις υπόλοιπες πράξεις ο εμβολιασμένος θα μπορεί να πηγαίνει στον οδοντίατρο χωρίς τεστ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Μυστικά & Documento

10/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter