Κόλπος του Άντεν: Έληξε η πειρατεία στο τάνκερ ισραηλινών συμφερόντων – Τι συνέβη

Κόλπος του Άντεν: Έληξε η πειρατεία στο τάνκερ ισραηλινών συμφερόντων – Τι συνέβη
Φωτογραφία αρχείου / AP Images

Πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού απάντησε σε κλήση βοήθειας που εξέπεμψε τάνκερ στον κόλπο του Άντεν το οποίο καταλήφθηκε για λίγο από ενόπλους και πλέον το εμπορικό πλοίο είναι ασφαλές, δήλωσαν χθες, Κυριακή, Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Διαβάστε επίσης: Υεμένη: Τάνκερ ισραηλινών συμφερόντων κατελήφθη στα ανοικτά της χώρας

Το δεξαμενόπλοιο, το οποίο μετέφερε φωσφορικό οξύ, ταυτοποιήθηκε ως το Central Park από τη διαχειρίστρια εταιρεία. Οι αξιωματούχοι δεν διευκρίνισαν την ταυτότητα των ενόπλων που του επιτέθηκαν.

Σε ανακοίνωσή του ο αμερικανικός στρατός επεσήμανε ότι το USS Mason, με τη βοήθεια συμμαχικών πλοίων, απαίτησε από τους επιτιθέμενους να αφήσουν ελεύθερο το δεξαμενόπλοιο.

Πέντε ένοπλοι προσπάθησαν να διαφύγουν με ταχύπλοο αλλά τους κυνήγησε το αμερικανικό πολεμικό πλοίο και τελικά παραδόθηκαν.

Στην ανακοίνωση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων προστίθεται ότι δύο βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν εναντίον των Mason και Central Park από περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους αντάρτες Χούθι, αλλά έπεσαν περίπου 10 ναυτικά μίλια μακριά από τα δύο πλοία.

Το Central Park, ένα μικρό χημικό τάνκερ, διαχειρίζεται η Zodiac Maritime Ltd, μια διεθνής ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα το Λονδίνο η οποία ανήκει στην ισραηλινή οικογένεια Οφέρ. Το πλοίο, με σημαία Λιβερίας, κατασκευάστηκε το 2015 και ανήκει στην Clumvez Shipping Inc.

Η Zodiac Maritime επεσήμανε σε ανακοίνωσή της ότι το Central Park, ενεπλάκη σε περιστατικό πειρατείας την ώρα που έπλεε σε διεθνή ύδατα, περίπου 54 ναυτικά μίλια στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας.

Προς το παρόν οι Χούθι δεν έχουν σχολιάσει το περιστατικό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter