Κολύμβηση: Δεύτερος στον κόσμο ο τρομερός Γκολομέεβ!

Κολύμβηση: Δεύτερος στον κόσμο ο τρομερός Γκολομέεβ!

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στις ιστορία της ελληνικής κολύμβησης πέτυχε ο Κρίστιαν Γκολομέεβ, με το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στα 50μ ελεύθερο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στην πόλη Γκουαντζού της Νότιας Κορέας.

Ο 25χρονος Έλληνας, με τη βουλγαρική καταγωγή, τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον ανίκητο Αμερικανό Ντρέσελ (21.04) και θα μοιραστεί το δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου με τον Βραζιλιάνο Φράτους, με τον οποίο τερμάτισε στον ίδιο χρόνο (21.45). 

Νίκησε ωστόσο όλους τους Ευρωπαίους, όπως τον Ρώσο Μορόζοφ (4ος με 21.53) και τον Βρετανό πρωταθλητή Ευρώπης Πράουντ (5oς με 21.55). Η εξαιρετική του εκκίνηση ήταν το κλειδί της επιτυχίας στην κούρσα της μίας ανάσας.

Ο Γκολομέεβ, που έχει ύψος 2μ03, ήταν …ασημένιος και στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, πέρυσι στην Γλασκώβη. Στα προηγούμενα δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα είχε τερματίσει στην 7η θέση στο ίδιο αγώνισμα.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ έγινε μόλις ο 2ος αθλητής από την Ελλάδα που κερδίζει μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης. Είχε προηγηθεί 14 χρόνια νωρίτερα, το χρυσό του Άρη Γρηγοριάδη στα 50μ ύπτιο, το 2005 στο Μόντρεαλ του Καναδά. 

Μου ανοίγει την όρεξη το μετάλλιο

Λίγο μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στα 50μ. ελεύθερο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανγκζού, ο Κριστιάν Γκολομέεβ δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Ήταν πολύ ωραία κούρσα, ήμουν έτοιμος, το ήθελα πάρα πολύ, ήμουν συγκεντρωμένος και πολύ χαρούμενος και με το χρόνο, ήταν ένα εκατοστό από το πανελλήνιο μου ρεκόρ. Ένιωθα ωραία, έβλεπα από δίπλα μου τον Φράτους. Προσπάθησα πολύ στα τελευταία μέτρα και μου βγήκαν σχεδόν όλα σωστά.

Δε θα πω ότι το περίμενα, αλλά πίστευα ότι αν τα κάνω όλα σωστά θα ήμουν στα μετάλλια. Θέλω να το αφιερώσω στο θείο μου και στη θεία μου, στην γυναίκα μου τη Λίντζι και στον πατέρα μου που δεν είναι εν ζωή.

Είναι το δεύτερο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για την Ελλάδα μετά του Γρηγοριάδη το 2005 και ακόμα δεν το πιστεύω πραγματικά. Αυτό μου δίνει την ενέργεια να συνεχίσω για του χρόνου που είναι Ολυμπιακή χρονιά. Ναι, πραγματικά μου ανοίγει την όρεξη και πραγματικά θα προσπαθήσω δυνατά να δουλέψω πιο σκληρά να βελτιώσω ό,τι ατέλειες έχω και να πάω ακόμα καλύτερα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter