Κολύμβηση: Γκολομέεβ για παγκόσμιο μετάλλιο

Κολύμβηση: Γκολομέεβ για παγκόσμιο μετάλλιο

Ελπίδες ακόμα και για κατάκτηση μεταλλίου τρέφει ο Κριστιάν Γκολομέεβ, ο οποίος προκρίθηκε στον σαββατιάτικο τελικό των 50μ ελεύθερο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με την 4η καλύτερη επίδοση!

Ο Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε 3ος στην πρώτη ημιτελική σειρά με επίδοση 21.60 (ενώ είχε κάνει 21.80 στα προκριματικά) και χάρισε στην ελληνική αποστολή την παρθενική της συμμετοχή σε τελικό στη φετινή διοργάνωση.

Πρώτος προκρίθηκε με 21.18 ο Αμερικανός Ντρέσελ, ο ίδιος που σήμερα κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ του Μάικλ Φελπς στα 100μ πεταλούδα. Ακολούθησαν ο Βραζιλιάνος Φράτους με 21.53 και ο Βρετανός Πράουντ με 21.56. Ο τελευταίος είχε νικήσει τον Γκολομέεβ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2018 στη Γλασκώβη, όπου ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το πρώτο σπουδαίο μετάλλιο της καριέρας του (ασημένιο).

Την οκτάδα του τελικού στη Γκουανγκτζού συμπληρώνουν, ο Ρώσος Βλαντιμίρ Μορόζοφ (21.65 στον ημιτελικό), ο Πολωνός Πάβελ Γιούρασεκ (21.69), ο Ιάπωνας Σίνρι Σιούρα (21.74) και ο Αμερικανός Μάικλ Άντριου (21.77).

Ο κολυμβητής του Εθνικού ήταν 7ος στο ίδιο αγώνισμα στα δυο προηγούμενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα (Καζάν, Βουδαπέστη) και τώρα διεκδικεί με πολλές πιθανότητες μία θέση στο βάθρο. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο στις 14:09 το μεσημέρι.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter