Κολύμβηση: Και δεύτερο χρυσό ο Βαζαίος!

Κολύμβηση: Και δεύτερο χρυσό ο Βαζαίος!

Δεύτερο χρυσό μετάλλιο μέσα σε ένα τριήμερο και τρίτο συνολικά κέρδισε ο Ανδρέας Βαζαίος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας στη Γλασκώβη.

Μόλις μισή ώρα μετά τον τελικό των 100μ μικτής, όπου τερμάτισε 3ος, ο 25χρονος πρωταθλητής μας κέρδισε τα 200μ πεταλούδα με χρόνο 1:50.23 και ανάγκασε τους διοργανωτές να αναζητήσουν ξανά την κασέτα με τον εθνικό μας ύμνο.

Μάλιστα ο Βαζαίος ξεκίνησε άσχημα και ήταν μόλις 8ος μετά το αρχικό 50άρι. Στο φινάλε ήταν ασυναγώνιστος και άφησε πολύ πίσω τον 2ο της κούρσας, Γερμανό Κλεντς.

Αυτό ήταν το 6ο ευρωπαϊκό μετάλλιο της καριέρας του Βαζαίου σε 25άρα πισίνα (2-2-2), η οποία είναι η «σπεσιαλιτέ» του. Ο ίδιος έχει κερδίσει και ένα χρυσό σε 50άρα, στα 200μ μικτή το 2016.

Με τα δύο σημερινά μετάλλια του Βαζαίου και το ένα της Άννας Ντουντουνάκη, η Ελλάδα έφτασε τα 13 στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων της μικρής πισίνας. Μέχρι προχθές δεν είχαμε πανηγυρίσει κανένα χρυσό.

Ο Βαζαίος, που τα τελευταία χρόνια ζει και σπουδάζει στις ΗΠΑ, ετοιμάζεται για την 3η Ολυμπιάδα της καριέρας του. Προπονητής του είναι ο Ανδρέας Νικολόπουλος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter