Koλύμβηση: Στο πάνθεον ο Σπύρος Γιαννιώτης

Koλύμβηση: Στο πάνθεον ο Σπύρος Γιαννιώτης

Τη συγκίνησή του για την παγκόσμια αναγνώριση εξέφρασε ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης, που εξελέγη στο Hall Of Fame της μαραθώνιας κολύμβησης.

Η τελετή της ένταξης θα γίνει στις 2 Μαϊου στη Νέα Υόρκη. «Μου είχαν ζητήσει να μη το αποκαλύψω, πριν ανακοινωθεί», ομολόγησε ο σεμνός Κερκυραίος.

«Περιμένω να το γιορτάσω, θα προσπαθήσω να έχω κοντά μου τη σύζυγό μου, Ισμήνη, καθώς και κάποια άλλα συγγενικά μου πρόσωπα», συμπλήρωσε. Ο 39χρονος Γιαννιώτης, απέκτησε το πρώτο του παιδί πριν από 2 χρόνια, λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στα 10 χλμ ανοιχτής θάλασσας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Ζανέιρο.Την ίδια εποχή κρέμασε το σκουφάκι του και πλέον εργάζεται ως προπονητής, έχοντας την ευθύνη της αγωνιστικής ομάδας του Πανελληνίου ΓΣ. Μετράει δύο χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Στο Hall Of Fame της Μαραθώνιας Κολύμβησης εντάχθηκε το 1971 ένας άλλος Έλληνας κολυμβητής, ο αείμνηστος Ιάσων Ζηργάνος, ο οποίος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πέρασε τα στενά της Μάγχης πριν από τέσσερις δεκαετίες.

Μιλώντας για τον Ζηργάνο, ο Σπύρος Γιαννιώτης ανέφερε: “Ο Ιάσωνας Ζηργάνος αποτελεί έναν θρύλο του αθλητισμού και της Μαραθώνιας Κολύμβησης. Μία τεράστια προσωπικότητα, από τους πρώτους που ξεκίνησαν αυτό το άθλημα. Είναι, λοιπόν, μεγάλη τιμή για μένα να είμαι ο δεύτερος Έλληνας με αυτό το επίτευγμα και να ακολουθώ τα βήματα αυτού του θρύλου. Θέλω επίσης, να τονίσω πως η αναγνώριση στο Hall of Fame δεν αφορά μόνο τον πρωταγωνιστικό και κυρίαρχο ρόλο των αθλητών και των αθλητριών μέσα στο νερό, αλλά και έξω από αυτό, στη στάση ζωής που κράτησαν στον αθλητισμό και γενικότερα στην κοινωνική προσφορά τους”.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την αποκλειστική και απολαυστική συνέντευξη που παραχώρησε ο Σπύρος Γιαννιώτης στο Documento, στον Νίκο Παπαδογιάννη, παραμονές Πρωτοχρονιάς του 2017:

Γιαννιώτης στο Documento: «Δεν έχασα την πρώτη θέση, κέρδισα τη δεύτερη» 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter